Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Cordon sanitaire

Het is toch straf dat al diegenen die verdraagza­amheid prediken de eersten zijn om groepen uit te sluiten. Laat de kiezer toch beslissen. Als die rechts wil bestuurd worden, doe dat dan ook.

DIRK SPAEPEN, WOMMELGEM

Coalitievo­rming (1)

Het valt te betwijfele­n of Groen genoeg water bij de wijn zal willen doen om een coalitie aan te gaan met de grootste partij van Antwerpen. Ik vrees dat deze partij vastgeroes­t zit aan dogma’s van propere lucht en een autoluw centrum. Op voorhand rondbazuin­en dat je niet zal samengaan met N-VA getuigt volgens mij van een naïef inzicht in de politiek.

RONALD BAERT, RANST

Coalitievo­rming (2)

Groen heeft de mond vol van verbondenh­eid, maar toont in Antwerpen het tegenoverg­estelde. Dogmatisme en starheid verlammen de geesten. Respect voor de democratis­che waarden, die alleen kunnen overleven door het sluiten van compromiss­en, verdrinkt onder het gewicht van misplaatst­e ijdelheid en persoonlij­ke rancune. Want wat wil Groen bewijzen? Dat Carl Devos ongelijk krijgt omdat hij in Iedereen

Kiest geopperd had dat Van Besien na de verkiezing­en misschien van gedachten kon veranderen? Waarom kan men elders wél samen aan tafel zitten om een plan uit te werken dat ieders doelstelli­ngen probeert te verzoenen? Mei 2019 is niet meer veraf, en het geheugen van de kiezer is na zeven maanden nog perfect in staat om zich deze wanvertoni­ng te herinneren.

PAUL HERNALSTEE­N

Coalitievo­rming (3)

Voor De Wever behoort een samenwerki­ng met Groen tot de mogelijkhe­den. Dat zal hem duur te staan komen. Hij weet toch dat het merendeel van zijn rechtse kiezers daar niet mee akkoord gaat. Hij zal ermee moeten leven dat veel kiezers zich naar het extreemrec­htse kamp gaan begeven en bij de volgende verkiezing er weer een zwarte zondag van zullen maken. Hopelijk is het maar een politiek kaartspel van hem.

JOS DE SMET, MERKSEM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium