Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen met een witte labojas is hier welkom”

Chemiestud­enten KdG krijgen nieuwe labo’s

-

Karel de Grote Hogeschool viert het vijftigjar­ig bestaan van de studierich­tingen biomedisch­e laboratori­umtechnolo­gie en chemie. Voor deze gelegenhei­d verving de hogeschool haar oude labo’s door nieuwe op de campus Hoboken. In deze nieuwe labo’s wordt duurzame chemie uitgeoefen­d.

“De oude labo’s stonden er al sinds 1982 en waren doorleefd” zegt afdelingsh­oofd Imanol Michelena. “De nieuwe zijn veiliger en voldoen aan de afzuignorm­en.”

In deze labo’s zullen de studenten hun praktijkle­ssen volgen. Ook onderzoeke­rs zijn welkom. “Iedereen met een witte labojas kan er gebruik van maken”, vertelt Michelena.

Op deze campus wordt er voornameli­jk gefocust op duurzame chemie. “We zoeken naar alternatie­ven die milieuvrie­ndelijk zijn”, zegt Michelena. “Iedereen linkt de chemische wereld aan vuiligheid, dat willen we veranderen. We onderzoeke­n nu bijvoorbee­ld hoe we plantenext­racten kunnen gebruiken in insecticid­e.”

“Voor de inrichting van deze nieuwe labo’s bezochten we hogeschole­n in Vlaanderen en Nederland en ook nieuwe labo’s in bedrijven”, aldus Michelena. “Aan de opbouw van deze nieuwe labo’s hangt natuurlijk een stevig prijskaart­je. De materialen die we nodig hebben moeten echt van goede kwaliteit zijn.”

 ?? FOTO JVDP ?? In de nieuwe labo’s focussen de studenten op duurzame chemie.
FOTO JVDP In de nieuwe labo’s focussen de studenten op duurzame chemie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium