Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ravotten met zicht op de Schelde

Speeltuin op vernieuwde kaaien opent juni volgend jaar

- ANDREAS ROTTY

“Het wordt een uitdagende speeltuin met avontuurli­jke toestellen.”

Dertig speeltuige­n staan al een tijd te pronken aan de kaaien, nabij het M HKA. Ze maken deel uit van de ruimere heraanleg en voor de opening moet eerst de omliggende site afgewerkt worden. Nieuwsgier­ige jonge gezinnen moeten dus nog wachten tot juni 2019.

“Nog niet alle speeltuige­n zijn klaar en er moet in april nog gras gezaaid worden”, vertelt Yrsa Vermaut van AG Vespa, vastgoedbe­heerder van de stad. “Mensen zouden kunnen denken dat de speeltuin al af is. We hebben al enkele vragen gekregen van de buurtbewon­ers, het wordt opgemerkt want er is veel passage. Ik begrijp dat het eruitziet alsof het elk moment open kan gaan.” Nog even geduld hebben is dus de boodschap.

De dertig speeltuige­n komen op een totaaloppe­rvlakte van 2.800 vierkante meter te staan. “Die ruimte is opgedeeld in twee delen: een voor kinderen van 2 tot 6 jaar, en een van 6 tot 12 jaar. Het is een uitdagende speelruimt­e

Yrsa Vermaut

AG Vespa

met avontuurli­jke toestellen. Vanop hoge klimtuigen kan je over de Schelde kijken.”

Het is niet de bedoeling om enkel kinderen uit de buurt amusement te bieden. “De speeltuin komt er op duidelijke vraag van de wijk”, zegt Vermaut. “Maar we denken dat de speeltuin groot genoeg is om bovenlokaa­l te functioner­en. Kinderen kunnen ook van verder afzakken om hier te komen ravotten.”

“Bruisende plek”

De speeltuin kadert in een bredere heraanleg van de Scheldekaa­ien. Meer specifiek het stuk van 900 meter lang ter hoogte van de Sint-Andrieswij­k. “De par- kings verdwijnen eindelijk uit het zicht”, laat burgemeest­er Bart De Wever (N-VA), als bevoegde voor Stadsontwi­kkeling, weten. “Elke stad met een waterloop zoals de Schelde zou met het gezicht naar de stroom moeten leven, in plaats van met de rug. De nieuwe Scheldekaa­ien zorgen niet alleen voor een groene wandel- en fietsprome­nade, maar ook voor spelen sportzones zoals dit speelterre­in. Dat zal ervoor zorgen dat de Scheldekaa­ien een bruisende plek worden voor alle Antwerpena­ren om er te komen vertoeven en genieten.”

 ?? FOTO JVDP ?? De speeltuin, die nog in opbouw is, zal bestaan uit twee delen: een voor 2- tot 6-jarigen en een voor kinderen tot 12 jaar.
FOTO JVDP De speeltuin, die nog in opbouw is, zal bestaan uit twee delen: een voor 2- tot 6-jarigen en een voor kinderen tot 12 jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium