Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten niet wakker liggen van wat naast het veld gebeurt”

Voor Nicolas Rommens is alleen resultaat vanavond van belang

- BART D’HAENE

Het Belgisch voetbal mag dan geteisterd worden door een nieuw schandaal, ook in eerste klasse B wordt er vanavond opnieuw gevoetbald alsof het nooit anders geweest is. “Als voetballer wil je gewoon op het veld staan en niet te veel bezig zijn met wat er allemaal naast het veld gebeurt”, verwoordt Nicolas Rommens zijn mening.

Vanavond ontvangt Westerlo in het Kuipje OH Leuven. Een competitie­duel tussen Westerlo, dat met dertien punten op de vijfde plaats prijkt, en het ronduit tegenvalle­nde OH Leuven met een magere balans van amper zes punten en een voorlopige achtste plaats. Het rommelt in Leuven. Gisteren nam de club afscheid van assistent-trainer Hans Vander Elst. Zestien jaar lang in dienst van de Leuvense club en naast T2 ook jarenlang jeugdcoörd­inator. “Is hij ontslagen? Dat wist ik hoegenaamd niet”, valt Nicolas Rommens (23) uit de lucht.

“Met spelers van OH Leuven had ik geen contact. Ook niet met ex-ploegmaat Kenneth Schuermans. Niemand had die slechte start van OH Leuven verwacht. Zeker niet als je weet dat Leuven voor de start van de competitie een van de titelkandi­daten werd genoemd. Tussen de eerste en zesde in het klassement is amper een verschil van vier punten. Elke ploeg in de reeks kan van een andere ploeg winnen en elke speeldag opnieuw zijn er verrassing­en. Van onderschat­ting zal geen sprake zijn. Ik vertel geen geheim als ik zeg dat het budget van OH Leuven een pak hoger is dan dat van Westerlo. We zullen er van bij de aftrap moeten staan.”

Nauwelijks een maand geleden stond Westerlo op een eerste plaats. Met de recente nul op negen ging het met Nicolas Rommens en zijn ploegmaats bergaf. “Die drie nederlagen op rij zijn hard aangekomen. In die zin was het niet slecht om vorige week even van een competitie­loos weekend te kunnen genieten. Alles op een rijtje zetten en volledig focussen op die wedstrijd tegen OH Leuven. Want laat ik eerlijk zijn: ik ben blij dat we opnieuw kunnen voetballen. Er is de voorbije week heel wat gebeurd en geschreven over fraude en wedstrijdv­ervalsing. Niet dat wij er van moeten wakker liggen. We kunnen ons altijd best concentrer­en op het spelletje zelf. Maar ik had begrip voor de beslissing van de voetbalbon­d om de wedstrijde­n van het vorige weekend uit te stellen. Elke prestatie van een scheidsrec­hter die nu een wedstrijd van KV Mechelen fluit, wordt met een vergrootgl­as bekeken. Nog eens: onvermijde­lijk werd er bij ons de in kleedkamer en ‘s morgens aan tafel wel eens in de groep over gesproken. Maar achteraf proberen we er zo weinig mogelijk mee bezig te zijn en de focus te leggen op de wedstrijd. Het enige waar het ons uiteindeli­jk om te doen is. De trainer beschikt nu over een volledig fitte kern. Een geweldig voordeel. Of ik wijziginge­n verwacht aan het elftal? Pfff. Het is niet aan mij om er uitspraken over te doen. We zien het ongetwijfe­ld vanavond”, besluit de middenveld­er met een grijns.

“We zullen er tegen OH Leuven van bij de aftrap moeten staan.” Nicolas Rommens Westerlo

 ?? FOTO BELGA ?? Rommens houdt Tau van Union van de bal.
FOTO BELGA Rommens houdt Tau van Union van de bal.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium