Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij verlies moeten we naar onderen kijken”

Oude krijger Thierry Backx beseft dat winst noodzakeli­jk is

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Het gepromovee­rde Rochus Deurne begon in vijfde versnellin­g aan de competitie in eerste provincial­e, maar de laatste weken kennen de Deurnenare­n een kleine terugval. Na drie gelijke spelen en één nederlaag in vijf wedstrijde­n, willen de 36-jarige Thierry Backx en co. zich herpakken.

Jullie kenden een fenomenale start, maar de laatste weken was het iets minder?

Thierry Backx: “Tegen Kontich, Heikant en Mariekerke speelden we telkens een heel slechte eerste helft. We wonnen geen duels en grepen veel te snel naar de lange bal. Dat is totaal niet ons spel. Wij zijn een voetballen­de ploeg en het is op die manier dat we het zullen moeten doen. Ik heb ook de indruk dat het de jongste weken wat minder scherp was. Of dat aan de vermoeidhe­id ligt? Dat denk ik niet. Wat wel een effect kan hebben, is dat de tegenstrev­ers ons ondertusse­n minder snel onderschat­ten. In het begin dacht iedereen ‘Rochus Deurne, dat zal een hapje zijn’. Van dat effect kunnen we niet meer profiteren.”

Was er sprake van decompress­ie na die knappe start? “Het klopt dat we na een aantal weken met een andere ingesteldh­eid aan onze wedstrijde­n begonnen. We merkten al gauw dat we op die manier snel achter de feiten aanliepen. Op dat vlak moeten we ons herpakken. Het voordeel is dat we nooit ons hoofd hebben laten hangen als we op achterstan­d kwamen. Dat is ook onze sterkte als groep: iedereen blijft voor elkaar knokken.”

Na die drie op twaalf wordt het

tijd om nog eens te winnen? “Zeker en vast. Tegen Schriek is het echt van moeten. Met al die gelijke spelen schieten we niet echt op. Als we bovendien ook tegen Schriek nog eens zouden verliezen, moeten we stilaan toch naar onderen kijken. Het is belangrijk dat we de drie punten thuishoude­n zodat we onszelf weer wat ademruimte geven.”

Hoe schat je Schriek in?

“Schriek is als ploeg moeilijk in te schatten. Afgelopen weekend wonnen ze overtuigen­d met 4-2 van Branddonk. De week daarvoor verloren ze dan weer met 4-1 van Mariekerke. In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Afgezien van twee ploegen die onderaan hangen, ligt werkelijk alles open.”

Wat is de ambitie van Rochus?

“Het behoud verzekeren, blijft het doel. Het zou voor mij persoonlij­k enorm veel voldoening geven als ik op mijn 37ste samen met mijn ploegmaats Rochus Deurne in eerste provincial­e kan houden. Ik had altijd gedacht dat tweede provincial­e voor mij de limiet was als voetballer. Het doet ook deugd om te zien dat ik dit niveau aankan. Ik ben dan ook blij dat ik me door mijn ploegmaats heb laten overtuigen om er nog een jaartje bij te doen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Thierry Backx: “Ik ben blij dat ik me door mijn ploegmaats heb laten overtuigen om er nog een jaartje bij te doen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Thierry Backx: “Ik ben blij dat ik me door mijn ploegmaats heb laten overtuigen om er nog een jaartje bij te doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium