Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tim Vleminckx ziet vertrouwen bij Kontich met de week groter worden “We hebben zeker nog groeimarge”

- (fko)

Kontich gaat zondag op bezoek bij Berg en Dal. Na vijf ongeslagen wedstrijde­n op rij waarin het ook nog eens drie keer de nul wist te houden, barst geel-rood van vertrouwen. “En toch hebben we zeker nog groeimarge”, zegt verdediger Tim Vleminckx.

“Ik ken Berg en Dal niet, maar de ploegmaats vertelden dat het een goed voetballen­d geheel is”, zegt Vleminckx. “Berg en Dal beschikt blijkbaar ook over een groot veld. Hopelijk kunnen we met onze snelle flankspele­rs die ruimte op- timaal benutten. We gaan voluit voor een eerste uitzege. Bij winst slaan we toch al een kloof van zes punten met Berg en Dal, voor mij toch een rechtstree­kse concurrent voor de eindronde. Bovendien zouden we met een driepunter ook in de running blijven voor de eerste periodetit­el.”

Het mag duidelijk zijn: het vertrouwen bij Vleminckx en in bredere zin bij heel Kontich is groot. “Sterkhoude­rs als Verstraete­n en De Keersmaeck­er zijn terug na lange blessures en halen week na week een hoger niveau. We hebben nog groeimarge om het spel te maken en de partij naar onze hand te zetten. Met een gedeelde derde plaats zitten we al goed op schema. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we een mooi seizoen gaan draaien.”

De 31-jarige Vleminckx maakte in de zomer de overstap van Overijse. “Ik heb de juiste keuze gemaakt. De werkomstan­digheden in Kontich zijn goed. We hebben een toffe groep en ik ben blij om op mijn beste positie te mogen spelen. De meesten hadden misschien meer verwacht dan een competitie­start met 12 op 21, maar zelf ben ik zeker niet ontevreden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium