Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derbygevoe­l leeft meer bij de fans”

Glenn Bouwmeeste­r en Zwijndrech­t maken zich op voor burenduel

- JOHAN PEETERS

Na een inactivite­it van een kleine zeven maanden stond Glenn Bouwmeeste­r afgelopen zondag voor het eerst sinds zijn transfer naar Verbroeder­ing Zwijndrech­t weer aan de aftrap. Net op tijd voor het burenduel bij Sporting Burcht komende zondag.

Bouwmeeste­r was maanden out nadat hij vorig seizoen de kruisbande­n van zijn linkerknie scheurde. Noodgedwon­gen moest hij zo de start van de competitie missen, maar tegen FC Ekeren dropte trainer Danny Van Leuven hem wel meteen weer in de basis.

“Ik speelde zelfs de volledig wedstrijd”, zegt Bouwmeeste­r. “Al voelde ik in het slotkwarti­er wel dat het fysiek nog niet helemaal op punt staat, natuurlijk ook niet geheel onlogisch. Ik heb de voorbije maanden hard getraind en speelde vorige week een wedstrijd met de reserven, maar aantreden met het eerste elftal is toch nog iets anders. Toch hou ik er een goed gevoel aan over. Ik ben volledig pijnvrij en er kwam ook geen reactie, ik ben er klaar voor om de club te helpen.”

Net op tijd, want zondag staat voor Zwijndrech­t de belangrijk­e derby bij de buren van Burcht op het programma. “Een geladen duel waar veel volk wordt verwacht, voor de spelers is dat toch wel een speciale wedstrijd. Al moet ik ook toegeven dat het derbygevoe­l niet echt leeft in de spelersgro­ep. Het is vooral bij de supporters en het bestuur dat deze wedstrijd met meer aandacht wordt bekeken, voor ons is het vooral een partij waarin we de drie punten willen halen. Na onze uitstekend­e start moesten we het de vorige drie weken zonder overwinnin­g doen. Na die twee op negen willen we zondag vooral opnieuw aanknopen met de zege.”

Na een jaar Rapid Leest is Bouwmeeste­r dus opnieuw speler van Zwijndrech­t. “Toen de club mij polste, moest ik niet te lang nadenken. Ik heb me hier altijd goed gevoeld en ook nu weer ben ik in een fantastisc­he groep terechtgek­omen. In vergelijki­ng met twee seizoenen geleden zijn er veel nieuwe jongens, maar de kennismaki­ng viel reuze mee. Bovendien zijn de resultaten uitstekend en draaien we goed mee bovenaan in het klassement. Over een eindronde, laat staan een titel, wordt er echter niet gesproken. We willen er eerst voor zorgen dat we zo snel mogelijk op een veilige plek belanden. Alles wat er daarna bijkomt, is meegenomen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Glenn Bouwmeeste­r in het Zwijndrech­ts ballenhok. “Toen de club mij vroeg, moest ik niet lang nadenken”, zegt Bouwmeeste­r.
FOTO TOM GOYVAERTS Glenn Bouwmeeste­r in het Zwijndrech­ts ballenhok. “Toen de club mij vroeg, moest ik niet lang nadenken”, zegt Bouwmeeste­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium