Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We komen in de laatste rechte lijn”

Gert Peeters bouwt aan een nieuw ploeg in nieuwe ijsbaan

- LEON CEULEMANS

Als Antwerp Phantoms in 2021 naar zijn nieuwe ijsschaats­baan verhuist, wil het graag weer hebben aangeknoop­t met de glorierijk­e jaren van weleer. De architect die daarvoor moet zorgen, is coach Gert Peeters.

Antwerp Phantoms staat voor een belangrijk weekend met wedstrijde­n op verplaatsi­ng bij HYC Herentals (zaterdag om 21.15 uur) en thuis tegen Tigers Turnhout (zondag om 20.30 uur). “We hopen tegen deze twee sterke ploegen een plaats in de halve finales van de Beker van België af te dwingen”, aldus coach Gert Peeters. “We zitten in de laatste rechte lijn naar onze eerste doel van dit seizoen. Eind deze maand starten we dan in de Beneliga, waarin we de play-offs willen halen.” Gert Peeters wil met een vernieuwde en verjongde spelersker­n Antwerp Phantoms zijn glorie van weleer terugschen­ken. “We hopen dat te verwezenli­jken tegen 2021 als we naar een nieuwe schaatsbaa­n verhuizen.”

De oud-ijshockeye­r en personal coach van beroep gaat de uitdaging met veel zin aan. Ook al moest hij zo goed als van nul beginnen. “Ik heb vorig seizoen al, toen ik nog in Wenen werkte, achter de schermen een structuur uitgeteken­d. Nu moet ik daar op verder werken. Omdat het budget beperkt is, zullen we voorlopig moeten roeien met de riemen die we hebben. Mijn eerste taak is het maximum uit iedere speler proberen te halen.” Met de naamgenote­n Lukas en Peter Bartek zag de nieuwe Phantoms-coach nog wel zijn twee beste spelers in extremis vertrekken. “Daardoor zijn we een serieuze brok ervaring kwijt”, aldus Gert Peeters, die met Alves en Ryan Widmar, Elia Urlings en Justin Van Baarsen wel vier jonge Nederlande­rs in huis haalde en ook een beroep kan doen op Jens Engelen, die na twee jaar inactivite­it de draad weer opnam.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Gert Peeters met een deel van zijn spelers van Antwerp Phantoms.
FOTO TOM GOYVAERTS Gert Peeters met een deel van zijn spelers van Antwerp Phantoms.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium