Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jonge en zeer gedreven nieuwkomer”

-

FT Antwerpen kreeg woensdag via de groene tafel de drie punten waarop het recht had voor de gestaakte wedstrijd tegen Charleroi. Vanavond kunnen de Sinjoren hun week nog verder opvrolijke­n door te winnen bij nieuwkomer Morlanwelz.

“Morlanwelz beschikt over een zeer jonge, zeer gedreven en zeer strijdlust­ige ploeg”, weet de Antwerpse doelman Ayoub El Boujadaini. “Ze staan sinds dit seizoen opnieuw op het hoogste niveau en hebben het de voorbije weken niet zo slecht gedaan. Ze willen absoluut bewijzen dat ze hun plaats in eerste klasse waard zijn. Ik vermoed dat ze er alles aan zullen doen om die lijn tegen Antwerpen door te trekken. Zeker in eigen huis zijn ze te duchten. Het is dan ook nog eens een ambetante verplaatsi­ng die veel tijd in beslag neemt. Je bent eigenlijk al slechtgelu­imd door die verve- lende busrit.”

Ayoub El Boujadaini rekent wel op de drie punten en hoopt ook zijn doel voor een keer ongeschond­en te kunnen houden. “Zaalvoetba­l is en blijft een ploegsport. Je wint als team en je verliest als team. Maar als doelman droom ik er toch van om eens een clean sheet te lukken. Je zou dat een overwinnin­g binnen de overwinnin­g kunnen noemen. Een clean sheet zou meteen ook betekenen dat onze ploeg de verdedigen­de taken zo goed als perfect heeft uitgevoerd. En bovendien is het ook nog eens goed voor het doelpunten­saldo.”

De keeper van Antwerpen beseft dat hij mogelijk, als de Sinjoren hun aanvallend­e speelstijl trouw blijven, niet al te veel werk zal hebben.

“Maar dat zijn juist de moeilijkst­e wedstrijde­n. Dan moet je er die paar keer dat je in actie moet komen ook echt staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium