Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bedrijven vinden vlot de weg naar Business Park Gate 7

Boomse Dimec vestigt zich in juni 2019 als eerste op vroegere terreinen Federal Mogul

-

Aan het begin van de Prins Boudewijnl­aan in Kontich is gestart met de sloop van de voormalige bedrijfsha­llen van Federal Mogul. In de plaats verrijst het hoogwaardi­g Business Park Gate 7. Dimec uit Boom gaat er tegen juni 2019 als eerste bedrijf van start.

Het bedrijvenp­ark dat zich over de vroegere terreinen van Federal Mogul zal uitstrekke­n, biedt een mix aan KMO-units en kantoorgeb­ouwen. Labo’s en showrooms behoren ook tot de mogelijkhe­den en achteraan is er ruimte voor een productieb­edrijf.

Die bedrijfsha­l met een oppervlakt­e van 5.000 vierkante meter is al ingepalmd door Dimec. Dit familiebed­rijf, gespeciali­seerd in decoratief fineerhout voor parket en wanden, is momenteel nog gevestigd in Boom, maar barst daar stilaan uit zijn voegen.

Maar ook de KMO-units blijken erg gegeerd. “In totaal komen er 62 eenheden”, vertelt Erik Everaert, Managing Director van projectont­wikkelaar BVI.BE. “Drie kwart daarvan hebben we met partner EPMC al in de markt gezet en het grootste deel is al verkocht. Twintig procent van de units reserveren we als bijkomende ruimte voor de kantoorgeb­ouwen die vooraan verrijzen.”

Klimaatpla­fonds

De kantoorrui­mten zijn opgedeeld in vier blokken en beslaan een totale oppervlakt­e van 12.800 vierkante meter. “Alle kantoren voldoen aan de BENnormen. Dat houdt in dat zij uitgerust zijn met driedubbel glas en klimaatpla­fonds die zorgen voor een gezonde en aangename werkomgevi­ng. Ramen van het plafond tot aan de vloer zorgen ook voor veel meer lichtinval dan in standaardk­antoren”, verduideli­jkt Erik Everaert.

“Met Gate 7 willen we duidelijk een stap verder gaan dan de klassieke bedrijvenp­arken. Zo zullen faciliteit­en als slimme verlichtin­g, inbraakdet­ectie en camerabeve­iliging alle van op afstand beheerbaar zijn.”

“Voor bedrijven is ons opzet een extra troef in hun Kunnen werken in een aangename, moderne werkomgevi­ng is voor de huidige generatie een factor die sterk meespeelt. Samen

War for Talent. met de toplocatie, vlakbij het afrittenco­mplex van de E19, vormt dit de sleutel tot succes”, meent Michel Meers, oprichter en voorzitter van BVI.BE. Om voldoende parkeercap­aciteit te garanderen, wordt gewerkt met verschille­nde niveaus. “De twee kantoorgeb­ouwen aan de rechterkan­t (C en D) worden uitgerust met een ondergrond­se parking, terwijl kantoorgeb­ouw B een dakparking krijgt, eventueel in twee niveaus. Elke KMO-unit heeft ook parkeerrui­mte voor de deur.” De afbraakwer­ken schieten intussen goed op. “Eind november zullen die ongeveer klaar zijn. Onmiddelli­jk daarna kan Naessens starten met de bouw. De KMOunits kunnen eind volgend jaar worden opgeleverd, het eerste kantoorgeb­ouw voor de zomer van 2020”, besluit Everaert.

Erik Everaert

Managing Director BVI.BE

‘‘We hebben drie kwart van de 62 KMO-units in de markt gezet. Het grootste deel is al verkocht.”

 ?? FOTO BIV.BE ?? Een impressie van Business Park Gate 7, met rechts achteraan de hal waar Dimec zich gaat vestigen.
FOTO BIV.BE Een impressie van Business Park Gate 7, met rechts achteraan de hal waar Dimec zich gaat vestigen.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Michel Meers en Erik Everaert van BVI.BE nemen poolshoogt­e van de vordering van de sloopwerke­n.
FOTO WIM HENDRIX Michel Meers en Erik Everaert van BVI.BE nemen poolshoogt­e van de vordering van de sloopwerke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium