Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze vishandel is in goede handen”

Vader Rudi en moeder Vera laten na veertig jaar speciaalza­ak Steloy over aan dochter Eva

- SEPPE SLAETS

Zowat de oudste familiezaa­k uit Mortsel, vishandel Steloy, neemt afscheid van zaakvoerde­r Rudi Van Wichelen (60). Dochter Eva en echtgenoot Gertjan nemen de fakkel over. Met veel passie voor alles wat uit de zee komt.

Grootvader Mathieu Van Wichelen begon vishandel St-Eloy in 1932, genoemd naar de gelijkaard­ige herberg waarin hij daarvoor werkte. Zoon Willy bouwde de zaak vervolgens uit tot een waar begrip in het Antwerpse. In 1952 verhuisde Steloy vanuit het pand waar vandaag bakkerij Michielsen zit, naar het huidige nummer 58 in de Antwerpses­traat. De derde generatie, Rudi Michiels, stapte in 1978 mee in het verhaal en in 2000 werd de viswinkel dubbel zo groot met het inlijven van het pand ernaast.

Dochter Eva Van Wichelen, de vierde generatie, sloot zich vier jaar geleden aan bij het team van Steloy. “Ik moest van mijn ouders eerst iets anders proberen. Ik heb dan mijn diploma’s Communicat­ieen Hotelmanag­ement gehaald en ben onder meer bij horecagroo­thandel Hanos aan de slag gegaan. Maar toen er iemand wegviel in de winkel, ben ik meteen ingesprong­en. De passie voor vis is me er met de pap ingelepeld. Al op jonge leeftijd speelde ik hier mee winkeltje. En ik droomde er ook altijd van een eigen zaak te run- nen, de in- en verkoop te doen en op zoek te gaan naar de beste leverancie­rs met de beste producten. We kochten inmiddels ook een kleine foodtruck. Daar gaan we onze afdeling Catering mee uitbreiden. Een oesterbar op een trouwfeest, paella bereiden voor een bedrijf of op een evenement. We kunnen alle richtingen uit.”

Voor papa Rudi is het een beetje afscheid nemen met de krop in de keel. Maar hij heeft alle vertrouwen in Eva en haar man Gertjan. “Onze vishandel is in goede handen. Eva toont een enorme gedrevenhe­id. En met pensioen gaan, betekent niet dat we verdwijnen. We zullen nog altijd een handje toesteken. Met heel veel plezier. Natuurlijk ga ik het dagelijkse le-

Rudi Van Wichelen

Vishandel Steloy

“We nemen nog geen afscheid van de zaak, want ik zal nog vaak komen helpen.”

ven in de vishandel missen. Vooral de band met de klanten en de enorme drang die we altijd weer voelden om alleen maar de beste vis en producten tot in de toonbank in Mortsel te krijgen. Alleen het beste was en is nog altijd goed genoeg voor Steloy. We zijn ook het voorbeeld dat een zaak als de onze altijd nog een toekomst heeft. Jonge gasten met een passie voor een ambacht hoeven niet te twijfelen. Kappers en massagezak­en, die vinden we ondertusse­n in Mortsel al genoeg. Maar voor goede bakkers, slagers, kruidenier­s of groenteboe­ren is er zonder twijfel nog wel plek”, besluit Rudi Van Wichelen.

Wat hij gaat doen met al zijn vrije tijd? “Ik heb veertig jaar zestig tot zeventig uur per week gewerkt. Dus er komt veel tijd op me af. Wat ik daarmee zal doen? Dat moet ik nog even laten bezinken.”

Steloy, Antwerpses­traat 56-58, 2640 Mortsel

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Wissel van de wacht bij vishandel en speciaalza­ak Steloy. Dochter Eva en echtgenoot Gertjan nemen het roer over van papa Rudi en mama Vera. “Ik speelde hier vroeger al winkeltje”, vertelt Eva.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Wissel van de wacht bij vishandel en speciaalza­ak Steloy. Dochter Eva en echtgenoot Gertjan nemen het roer over van papa Rudi en mama Vera. “Ik speelde hier vroeger al winkeltje”, vertelt Eva.
 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ??
FOTO DIRK VAN DE VELDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium