Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heraanleg vordert vlot dankzij het droge weer”

Goed nieuws rond werkzaamhe­den centrum Oostmalle

- (kma)

De werkzaamhe­den in het centrum van Oostmalle schieten dankzij het zachte en droge herftstwee­r zo goed op, dat de derde fase van de herinricht­ing toch al dit najaar kan starten en niet pas in januari 2019.

die derde fase wordt de Hoogstraat­sebaan aangepakt vanaf lederwaren Margo tot aan de Smekenstra­at. Midden november zouden de meeste parkeerpla­atsen op het plein weer kunnen worden gebruikt .

Ulrich Fens van café X’tra zag gisteren eindelijk opnieuw wat licht schijnen aan het einde van de tunnel. Hij verloor in september 50% van zijn klanten. “Maar ik moet zeggen dat er hard wordt doorgewerk­t. De aannemer vertelde me dat hij zelfs enkele dagen voor ligt op het schema. Intussen kan je al opnieuw redelijk vlot tot aan mijn café geraken”, vertelt hij, terwijl studenten er hun broodjes opeten.

De heraanleg is erop gericht om een veiligere verkeerssi­tuatie te creëren, niet in het minst voor zwakke weggebruik­ers. De fiets- paden waren er tot nu toe levensgeva­arlijk. Mats Bos (16) en Robbe Gillis (17) komen elke dag vanuit Zoersel met de fiets naar het Immaculata Instituut. “Zeker als er een vrachtwage­n passeerde, scheelde het soms maar twee centimeter”, zegt Mats. “Het zal een hele vooruitgan­g worden.”

De staanplaat­sen voor auto’s op het plein worden uitgevoerd in kasseien. “We komen uit het noorden van Portugal maar werken voor een Belgische firma”, zeggen Paulo en José. “Er zijn naar het schijnt niet veel VlaminTijd­ens gen meer die de kunst van het kasseilegg­en beheersen. De kasseien zelf zijn wel van Belgische natuurstee­n. Vermits het nu bijna Portugese herfsttemp­eraturen zijn in Vlaanderen, kunnen wij goed doorwerken.”

 ??  ?? Studenten Mats Bos (links) en Robbe Gillis (rechts).
Studenten Mats Bos (links) en Robbe Gillis (rechts).
 ?? FOTO KMA FOTO KMA ?? Kasseilegg­ers Paulo en José.
FOTO KMA FOTO KMA Kasseilegg­ers Paulo en José.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium