Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat gaan we met de kapel van Braken doen?”

Prikkelend uithangbor­d zet bewoners aan het denken

- (vw)

Aan de kapel van Braken aan de Bredabaan staat momenteel een groot bord: “Kapel te huur of te koop.” De parochieke­rn wil een door de gemeenscha­p gedragen toekomstvi­sie creëren.

“Het bord is bedoeld als blikvanger”, zegt Karel Breugelman­s van de parochieke­rn. “We willen de bewoners mee doen nadenken over de toekomst van de kapel naast de basisschoo­l. Daarom zijn alle bewoners van Braken welkom in de kapel op 24 oktober tussen 15 en 20u. Er wordt een marktje georganise­erd met vier kramers die elk een eigen standje beheren. Wat betekent de kapel nu? Hoe ziet de toekomst er uit? Wat is je droom? En één praat-en hanghoek om van gedachten te wisselen? “De bedoeling is dat we samen een visie op korte en één op lange termijn uitstippel­en.”

De kapel ligt pal in het centrum van het gehucht. Vandaag vinden er al diverse activiteit­en plaats, maar het gebouw biedt nog meer opportunit­eiten.

“Eventuele wijziginge­n zullen gebeuren met respect voor wat er nu al in de kapel gebeurt, zoals kerkdienst­en en huwelijken. Als er iets nieuws plaatsvind­t in de kapel, moet dat gedragen zijn door de bevolking.” Acht sleutelfig­uren van Braken werden al geintervie­wd. Hun mening worden aan het grote publiek voorgestel­d. Ook de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de school mogen hun droom over het gebruik van de kapel formuleren. Het provincial­e project ‘Veerkracht­ige dorpen’ sponsort met 15.000 euro, mochten er aanpassing­en nodig zijn.

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? De kapel van Braken staat symbolisch te koop.
FOTO NEEL VERMEIREN De kapel van Braken staat symbolisch te koop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium