Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan over zes jaar voor de burgemeest­erssjerp”

Nieuwe partij OostWest verzeilt met vijf zetels in oppositie

-

OostWest veroverde vijf zetels, maar slaagde er niet in huidig burgemeest­er Harry Hendrickx (DBM) een voetje te lichten. Ze belanden nu in de oppositie. “We gaan keihard werken, zodat we over zes jaar op het beleid kunnen wegen.”.

De verkiezing­suitslag in Malle wekt tegenstrij­dige gevoelens los bij lijsttrekk­er Paul Van Ham en lijstduwer Kris Mintjens. “We behaalden een goed resultaat: vijf zetels is maar eentje minder dan DBM van burgemeest­er Harry Hendrickx en de N-VA van Sanne Van Looy. Helaas werden we niet bij de coalitiebe­sprekingen betrokken. Als N-VA met ons was meegegaan, had die partij van ons zelfs het burgemeest­erschap aangeboden gekregen. Dat is niet gebeurd en dat betreuren we. Sanne Van Looy wacht liever nog drie jaar af om daarna Harry Hendrickx als burgemeest­er op te volgen. We begrijpen evenmin de houding van CD&V, die de jongste jaren sterk oppositie voerde tegen DBM, maar nu direct mee in de meerderhei­d stapt in ruil voor een schepenzet­el. Wij waren eventueel bereid om CD&V twee schepenen te gunnen, maar we kregen de kans niet voorstelle­n te doen.”

OostWest, een nieuwe politieke beweging die pas in de lente van dit jaar ontstond, had maar een doel voor ogen: Harry Hendrickx van de troon stoten. Die actie was niet gericht tegen zijn persoon, maar wel tegen zijn manier van politiek voeren. Volgens OostWest stond Malle gedurende het bewind van Harry Hendrickx 24 jaar stil. Anderzijds is de partij teleurgest­eld in de politieke cultuur die er in Malle heerst.

“N-VA en CD&V hadden beloofd om eerst met ons te praten vooraleer een akkoord te onderteken­en. Dat is niet gebeurd. Ze willen blijkbaar geen nieuw en fris team dat een andere politiek voorstaat. Uit de huidige beslissing leiden we af dat er al een voorakkoor­d was.”

Toch wil OostWest eindigen met een positieve noot. “We hebben een goede ploeg, die we zeker nog gaan versterken. Intussen zullen we constructi­ef oppositie voeren met het oog op een verkiezing­soverwinni­ng over zes jaar.”

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Kris Mintjens en Paul Van Ham (rechts).
FOTO JAN VORSSELMAN­S Kris Mintjens en Paul Van Ham (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium