Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opnieuw naar school gaan was een grote stap voor Wies”

-

Voor de bijna 15-jarige Wies Mertens heeft de tijd de voorbije twee jaar zo goed als stil gestaan. In juni 2016 ontdekten de artsen een hersentumo­r bij deze jongen uit Lille, die sinds 4 september 2017 in Pulderbos revalideer­t. Wies nam ook deel aan de workshop. Hij maakte in klei het Nintendo-figuurtje Donkey Kong. “Omdat ik graag games speel”, vertelt Wies. “Gelukkig lukt me dat nog altijd goed.”

“Ik had al een tijdje last van druk achter mijn oog”, vertelt de tiener “De oogarts verwees mij door naar de spoedafdel­ing van het ziekenhuis. Op vrijdag werd ontdekt dat ik een hersentumo­r had. De dinsdag erop werd ik al geopereerd in het UZA in Edegem.”

“De dokters verwijderd­en een tumor ter grootte van een sinaasappe­l uit Wies’ hoofd”, vertelt zijn papa. “Gelukkig was die nog mooi ingekapsel­d. Een piepklein stukje konden ze niet wegsnijden. Daarom had Wies een zware nabehandel­ing met chemo en bestraling­en nodig.”

Op 4 september 2017 was hij sterk genoeg om zijn revalidati­e in Pulderbos aan te vatten. Sinds 1 september van dit jaar gaat hij opnieuw deeltijds naar school in Vorselaar.

“Dat was een moeilijke stap voor Wies, want hij heeft het lastig om weer onder de mensen te komen. Vooral vanwege de uitleg die hij altijd moet geven. Hij draagt nu twee hoorappara­atjes en zal levenslang medicatie voor zijn schildklie­r moeten nemen. In het oog waarachter de tumor zat, heeft hij dubbelzich­t en ook zijn evenwicht is minder. Een leerkracht heeft zijn klasgenote­n geïnformee­rd over wat er gebeurd is. Die vangen, samen met het lerarenkor­ps en het schoolpers­oneel, hem prima op”, aldus nog Wies’ vader.

 ?? FOTO KMA ?? Wies Mertens.
FOTO KMA Wies Mertens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium