Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet mijn emoties weer onder controle leren houden”

- (kma) (kma)

Steven Kibble (27) uit Berlaar werd op 31 mei vlakbij huis op de Itegembaan op zijn motor aangereden door een automobili­st die achterwaar­ts zijn oprit verliet.

“Uitwendig zie je niets meer aan mij, maar ik ga nog dagelijks een halve dag revalidere­n bij NAH in Turnhout. Ik krijg oefeningen voor woordvindi­ng, planning, aandacht en zit ook in een vermoeidhe­idsgroep.”

Steven liep een hersenbloe­ding en diverse breuken op. “Toch mocht ik na vijf dagen al het ziekenhuis van Lier, waar ik naartoe was gebracht met de ambulance, verlaten. In het begin had ik mijn emoties niet meer onder controle. Ik vloog uit tegen mijn ouders en begon om het minste te wenen. Ik heb kort na het ongeval ook zelf een tatoeage op mijn arm gezet, terwijl ik helemaal geen tatoeëerde­r ben. Ik had op het internet opgezocht hoe je dat moest doen met inkt en een naald.”

Omdat Steven voelde dat zijn gedrag niet normaal was, ging hij naar het ziekenhuis van Herentals. “De neuroloog in Herentals heeft mij doorverwez­en naar het revalidati­ecentrum NAH in Turnhout. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. In Turnhout voer- den ze tests uit en stelden ze een revalidati­eprogramma op maat voor mij op. Revalidere­n doe je niet alleen lichamelij­k. Ook psychisch moet je erdoor.”

“Voor het ongeval deed ik een tijd aan fitness. Toen woog ik 73 kilo. Na het ongeval bleef daar nog maar 57 kilo van over. Ik werk nu echt aan mijn rehabilita­tie en probeer ook doelstelli­ngen te formuleren. Helemaal genezen van mijn hersenlets­el zal ik nooit meer doen. Ik moet mijn emoties leren controlere­n. Ik zou me heel graag toeleggen op motortunin­g.”

 ?? FOTO KMA ?? Steven Kibble.
FOTO KMA Steven Kibble.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium