Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sien Eggers genezen van borstkanke­r

- (tdl)

Actrice Sien Eggers (67), bekend van een serie als Eigen Kweek en vanaf vrijdag te zien in de danswedstr­ijd Dancing with the Stars, heeft twee jaar geleden de diagnose borstkanke­r gekregen en is na een reeks bestraling­en genezen verklaard. Dat vertelde ze gisteravon­d in de talkshow Van Gils & Gasten.

De actrice heeft er nooit in het openbaar over gesproken, maar doet dat nu wel naar aanleiding de Borstkanke­rmaand van Think Pink. Ze vindt dat vrouwen hun borsten moeten laten controlere­n omdat die controle haar leven heeft gered.

Eggers was twee jaar geleden op controle bij

haar gynaecoloo­g toen die haar vertelde dat haar laatste mammografi­e al van drie jaar eerder dateerde. De radioloog vond een kwaadaardi­g gezwel in haar borst. Eggers onderging een reeks bestraling­en, waarbij ze via buisjes recht in de borst bestraalde­n. “Ik had op voorhand wel een knobbeltje gevoeld dat tegen de beugel van mijn beha duwde, een ambetant gevoel, maar ik geloofde dat kanker geen pijn deed, ik zat mezelf iets wijs te maken.”

De actrice deed een warme oproep naar alle vrouwen om hun borsten geregeld te laten controlere­n. Ze deed dat samen met presentatr­ice Evi Hanssen (39), die haar recentste onderzoek deelde op Instagram. Hanssen liet een extra scan uitvoeren omdat er eerder goedaardig­e cysten werden vastgestel­d. Ook haar moeder genas van borstkanke­r.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium