Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“2019 goed voorbereid­en, die luxe heb ik nu”

-

Geen David Goffin op de European Open in Antwerpen. Of toch niet in actie. De Belgische nummer één kampt met een elleboogbl­essure, maar zakte wel af om er even een acte de présence te geven. “Het is jammer dat ik hier verstek moet geven, maar het voordeel is wel dat ik met nu acht weken kan voorbereid­en op het nieuwe seizoen.”

David Goffin en de European Open in Antwerpen: het is voorlopig nog geen geslaagd huwelijk. De Belgische nummer één die het voorbije jaar bijna steeds in de top tien van de ATP-ranking vertoefde werd in de eerste twee edities vroegtijdi­g uitgeschak­eld en moest dit jaar met een elleboogbl­essure afzeggen.

Toch kwam de Luikenaar gisteren even langs voor een kleine acte de présence. Op de court stond een klein interview gepland met tornooidir­ecteur Dick Norman, die wilde weten hoe Goffin terugkeek op het bijna afgelopen seizoen. “Met gemengde gevoelens”, antwoordde die. “Blessures waren een rode draad. Ik moest altijd terugkeren en dat was mentaal moeilijk. Vooral de laatste maanden sleepten de problemen met de elleboog maar aan. Daardoor moest ik een drastische beslissing nemen en vroegtijdi­g het seizoen beëindigen.”

Daardoor zal Goffin zal voor het eerst sinds 2015 niet meer in de top twintig van de wereld staan. “Ach, ik kijk nu vooral uit naar 2019. Door de blessure kan ik me nu voor het eerst in drie jaar goed voorbereid­en op0 het nieuwe seizoen. Na wat vakantie met mijn vriendin heb ik maar liefst acht weken om me voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dat is een ongeloofli­jke luxe en is hopelijk de voorbode voor een succesvol 2019.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Met het idool op de foto, deze fans beleven een hoogtepunt.
FOTO PHOTO NEWS Met het idool op de foto, deze fans beleven een hoogtepunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium