Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga voor mijn derde eindzege”

-

Zondag start de 69ste editie van de Achtkamp van Brasschaat. Stefan Van Aelst lijkt over de beste troeven te beschikken om zichzelf als eindwinnaa­r op te volgen.

“Ik heb me goed voorbereid en voel me klaar om de komende zes weken een gooi te doen naar mijn derde eindzege”, zegt de atleet van Team Ali. “Het enige voorbehoud dat ik maak, is dat er op dit moment nog niet geweten is hoe het complete deelnemers­veld eruitziet. Traditione­el zijn er altijd atleten die tot het laatst wachten om in te schrijven. Toch verwacht ik dat Joren Hendrikx mijn taaiste concurrent zal worden.”

“In een aantal atletieknu­mmers verlies ik altijd een pak punten op hem. Die maak ik dan vooral goed in de tijdrit van 6,5 kilometer en het veldrijden. Ik weet dat hij de voorbije maanden veel gefietst heeft en daar ongetwijfe­ld veel vorderinge­n in heeft gemaakt. Zoals dat bij elke editie het geval is, zullen vooral het verspringe­n en het kogelstote­n wellicht doorslagge­vend zijn. Dat zijn twee technische nummers die als het wat tegenzit je eindklasse­ment helemaal om zeep kunnen helpen.”

Enige nieuwighei­d dit jaar is dat er nu kan ingeschrev­en worden vanaf twaalf jaar bij de juniores.

Bij de vrouwen doen alle laureaten van de laatste jaren opnieuw mee. Er wordt zondag gestart met de kilometer tijdrijden in het park van Brasschaat. Buiten het 6,5 km tijdrijden vinden ook de zes andere proeven daar plaats.

Alle verdere info op www.achtkamp.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium