Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik denk dat we met een mooi team aan de start staan”

-

Zondag trekt het veldloopse­izoen zich op gang met de Crosscup Relays aan de Blaarmeers­en in Gent. AC Break gooit met Nick Van Peborgh, Jan Adriaensen en Benoît Goethals een sterk drietal in de strijd.

AC Break heeft op de Relays (aflossings­cross) op papier het sterkste Antwerpse mannenteam. De drie trainingsm­akkers Benoît Goethals, Jan Adriaensen en Nick Van Peborgh vormen er een ploegje. Maandag palmde dat drietal nog het volledige podium in op de Putse Kermisloop.

“Ik denk dat we een mooi team hebben met Jan, Benoît en ikzelf”, zegt Van Peborgh, die ook de Crosscup van Roeselare op zijn programma heeft staan. “Normaal loop ik nooit in Roeselare omdat die cross meestal niet te combineren is met de Warandeloo­p in Tilburg, waar ik liever loop. Maar dit jaar vindt in Tilburg het EK cross plaats. Als ik me in Roeselare zou kunnen plaatsen voor het EK, kan ik voor één keer in Roeselare en in Tilburg lopen. Dat zou natuurlijk fantastisc­h zijn. Als de omstandigh­eden in Roeselare in mijn voordeel en dus niet te modderig zijn, acht ik me daar zeker niet kansloos. De vorm is goed momenteel.”

Crosscup-laureaat van vorig jaar Soufiane Bouchikhi is door een blessure niet van de partij in Gent, maar met Koen Naert, Imana Truyers, Jeroen D’hoedt en nog enkele anderen staan er wel veel andere Vlaamse toplopers aan de start. Topfavorie­t is ORT (met Isaac Kimeli, Simon Debognies en Robin Hendrix).

Bouchikhi zal zeker niet kunnen deelnemen aan de manches van de Crosscup in Gent en Mol, terwijl ook zijn deelname aan de EK-kwalificat­iecross in Roeselare nog onzeker is. Soufiane Bouchikhi’s jongere broer, Lahsene, is overigens wel van de partij in Gent. Hij loopt mee in een sterk team van ROBA. De laatste jaren studeerde Lahsene in de Verenigde Staten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium