Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Vliegtuigv­akantie

Een woordvoerd­er van TUI beweert dat “een vliegtuig niet belastende­r is voor het milieu dan met zijn allen de wagen nemen”. Ik ben deze week gaan wandelen in de Kalmthouts­e Heide, waar het ene vliegtuig na het andere kwam overgevlog­en. Dat is erkend als stiltegebi­ed, maar het is net of je er onder een gigantisch­e “dampkap” loopt. De moderne mens wordt aangeraden te gaan ontstresse­n in de natuur, maar je moet vaak al met een koptelefoo­n met vogelgelui­den rondlopen, om er echt van te kunnen genieten. Moet ik dan ook maar naar de Stille Oceaan vliegen om tot rust te komen? Wanneer stopt deze waanzin waarbij we het vliegtuig nemen alsof het de bus is? Het wordt hoog tijd om een studie over vliegtuigr­eizen te houden, in het belang van onze kinderen.

C. JANSSENS, KAPELLEN

Spanje

Dat Didier Reynders weigert om de Spaanse ambassadeu­r op het matje te roepen, getuigt van een arrogant gebrek aan respect voor Vlaanderen. Reynders heeft maar één ambitie en die ligt op het Europese niveau. Waarom zou hij Spanje dan voor de voeten treden? Reynders plaatst het eigenbelan­g boven de democratis­che waarden.

PAUL HERNALSTEE­N

Verkiezing­en

362.000 Belgen hebben hun burgerplic­ht niet vervuld door niet op te dagen tijdens de verkiezing­en. In theorie staat hierop een boete van 40 tot 80 euro, maar in de realiteit worden deze boetes niet uitgeschre­ven wegens een gebrek aan middelen. De overheid laat hier minstens 14 miljoen euro liggen door een “gebrek aan middelen”. Wat een kaakslag voor alle plichtbewu­ste burgers.

LUK DE RAET, HEIST-OP-DEN-BERG

Fiets op trein

De NMBS zou moeten voldoen aan de vervoersvr­aag van de reizigers. Neemt de fiets te veel plaats in op een drukke trein? Voorzie dan meer capaciteit, door meer plaatsen voor de fiets of door een hogere frequentie. Men betaalt immers extra voor het biljet voor de fiets.

ROMAN PEETERS, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium