Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben nog steeds dezelfde ambitie”

-

De waarheid zal zondagmidd­ag tegen Beerschot Wilrijk verteld worden, maar volgens KVMcoach Wouter Vrancken hebben de extrasport­ieve problemen van Malinwa afgelopen week op geen enkele manier gewogen op zijn spelersgro­ep. “Er viel op geen enkele speler iets aan te merken”, klinkt het.

Another day at the office. Zo leek het wel voor Wouter Vrancken en zijn spelers de afgelopen week. Dat KV Mechelen een sportieve sanctie in de vorm van een degradatie boven het hoofd hangt, leek hen (nog) niet te deren.

“Ik hoor vaak ‘zou’ en ‘als’, alles is heel hypothetis­ch. Uiteraard waren er in het begin twijfels, maar die zijn snel door de club weggenomen. Voor ons is er als groep niets veranderd. Onze ambitie blijft dezelfde. We hebben een heel goede trainingsw­eek achter de rug. Ik zag veel kwaliteit en de spelers hebben de draad snel weer opgepikt. Er viel op geen enkele speler iets aan te merken de voorbije week.”

Gelukkig, want met Beerschot Wilrijk wacht misschien wel de grootste concurrent voor de eerste periodetit­el.

“Het is leuk dat we nog over de eerste periodetit­el kunnen praten, want na de verloren heenmatch (1-0, red.) hoorde ik in het andere kamp dat de verliezer uitgeteld zou zijn. Nu zijn we plots de grote favoriet. Zo zie je maar dat het allemaal snel kan veranderen. We moeten niet te snel conclusies trekken.”

Er werd deze week een hele week achter gesloten deuren getraind. Is iedereen fit?

“Er zijn enkele twijfelgev­allen. Swinkels kreeg een trap op de enkel en Van Damme en Lemoine zijn afgelopen week ziek geweest. Morgen (vandaag, red.) zal moeten blijken of ze fit geraken. De internatio­nals (Bagayoko en Ouattara, red.) heelhuids terug.” keerden ook

Jullie zullen zondag alleszins op een (bijna) uitverkoch­t stadion kunnen rekenen. Dat moet een boost geven?

“Ronduit schitteren­d. We wisten al dat we de beste supporters van België hebben. Als je alleen al ziet met hoeveel ze zondag zullen opdagen… Het wordt belangrijk dat mijn spelers zich blijven focussen op hun taken en zich niet te fel laten meeslepen in de emoties die rond deze wedstrijd hangen. Maar één ding is zeker: we gaan voluit voor de drie punten.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De sfeer zit goed bij de trainer en in de spelersgro­ep.
FOTO TOM GOYVAERTS De sfeer zit goed bij de trainer en in de spelersgro­ep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium