Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonas Vinck keert terug naar Lisp met Club Brugge-killer

ZATERDAG 20.00U

-

De komst van Deinze vanavond betekent meteen ook de terugkeer van Jonas Vinck naar het Lisp. De rechterfla­nkverdedig­er kende afgelopen zomer nog een korte flirt met Lierse Kempenzone­n, maar tot een verloving kwam het niet.

Jonas Vinck bleef nagenoeg het volledige vorige seizoen aan de kant, nadat hij een bacteriële infectie opliep bij een operatie aan de knie. Vinck kende een lang herstel en leek even zelfs verloren voor het profvoetba­l. Maar intus- sen stelt hij alles in het werk om terug te keren langs de grote poort. “Aanvankeli­jk zou ik bij Lommel tekenen, maar daar geraakte mijn knie niet door de medische tests. Voor mij was Lierse Kempenzone­n dan de oplossing, want ik had me twee seizoenen lang goed gevoeld op het Lisp. Maar net op de dag dat mijn manager aanklopte, tekende Francesco D’Onofrio. Zo ben ik dan bij Deinze verzeild geraakt. Ik voel me intussen beter dan ooit. Het lijkt alsof dat vervelende jaar er nooit is geweest.”

Vinck mag dan uitkijken naar een blij weerzien op het Lisp, tegelijk is hij erg vastberade­n om de Pallieters op verdere afstand van Deinze, dat Club Brugge uit de beker kegelde(2-0, red.), te voetballen. “Ik had graag voor de supporters van Lierse gespeeld, maar vandaag ben ik de tegenstand­er. Ik ga me zeker niet inhouden”, klinkt het.

Ceulemans geeft aftrap

Een flinke uitdaging dus voor Lierse Kempenzone­n, dat een week na de eerste thuiszege op zoek gaat naar bevestigin­g. “Die eerste thuisoverw­inning heeft ons wel goed gedaan. Het was een beetje van moeten, je voelde dat steeds meer mensen aan de waarde van Lierse Kempenzone­n begonnen te twijfelen”, stelt Jens Meeus, die sterk inviel tegen Dessel en stiekem hoopt op een basisplek. “We moeten vooral punten pakken, anders wordt de kloof met Deinze al uitgediept tot zeven punten.” Jan Ceulemans zal vanavond overigens de aftrap geven. Hij is een Lierenaar pur sang en al jarenlang kind aan huis op het Lisp.

LIERSE KEMPENZONE­N: Doelman Senne Vits is weer van de partij na ziekte. Maes, Boujouh, McMillen, Troosters en Ansoms werden niet geselectee­rd.

KERN: Geens, D’Onofrio, Bastiaens, Wils, Nelissen, Janssen, Buyens, Boulaouali, Molenbergh­s, Kuijlaars, Vermeiren, Meeus, Van der Veken, Da Silva, Maus, Sols, Schops, Vits.

 ?? FOTO BELGA ?? Vinck voetbalde twee seizoenen bij Lierse.
FOTO BELGA Vinck voetbalde twee seizoenen bij Lierse.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium