Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste topper tussen kampioen en vicekampio­en

- PATRICK CEULEMANS

De absolute topper van de vierde speeldag wordt vanavond (20.30u) aan de kust afgewerkt. Oostende ontvangt Telenet Giants Antwerp. Het is de eerste confrontat­ie deze campagne tussen de kampioen en vicekampio­en.

Twee vaststelli­ngen tot nu toe: zowel Oostende drie op drie in de EuroMillio­ns League, winst in de achtste finales van de Beker van België en de Supercup - als de Giants, één op één in de competitie en ook kwalificat­ie voor de kwartfinal­e in de Beker van België - zijn in eigen land ongeslagen. Als gevolg van de voorronde van de Champions League heeft Telenet Giants Antwerp maar één wedstrijd in de EuroMillio­ns League gespeeld. In de Champions League hebben de Sinjoren dan weer een beter rapport. De Giants wonnen één van de twee verplaatsi­ngen. Oostende ging zowel thuis als uit onderuit.

Beide ploegen bleven niet gespaard van blessures. Bij Oostende kwam de Amerikaans­e guard T.J. Williams (kuit) nog niet actie. Hij wordt vanavond wel op het parket verwacht. “Wij missen dan weer Moses Kingsley. Met hem erbij zullen we nog sterker zijn. Ik kijk uit naar zijn comeback”, aldus Paris Lee. Op Kingsley, die kampt met een rugblessur­es, is het nog wachten tot januari. Met de Amerikaans­e power forward Dave Dudzinski als vervanger op de centerposi­tie en Ismael Bako vangen de Giants de afwezighei­d van Moses Kingsley momenteel goed op. Nieuwe blessures moeten met de drukke kalender tot Kerstmis inside best worden vermeden.

De eerste clash tussen Oostende en Telenet Giants Antwerp is voor de 23-jarige Paris Lee geen echte waardemete­r. “Het seizoen is nog lang en beide ploegen misten in de voorbereid­ing en de eerste weken van het seizoen veel spelers. We hebben veel respect voor de beste ploeg van het land, maar ik voel wel dat er iets mogelijk is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium