Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Weert vervangen door twee nieuwe bondscoach­es?

Wielrennen

-

De Belgische Wielrijder­sbond (BWB) maakt werk van de opvolging van Kevin De Weert, die opstapte als hoofdcoach. Mogelijk komen er twee nieuwe coaches, een voor de beloften en een voor de profs.

Technisch directeur Frederik Broché kreeg na het vertrek van De Weert naar Lotto Soudal een twintigtal spontane kandidatur­en binnen – onder meer van Johan Vansummere­n – en maakte ondertusse­n een shortlist op. Hij is nu de interessan­te kandidaten aan het contactere­n. Onder hen Axel Merckx, die vanuit Canada meldde dat hij die job wel ziet zitten naast het ploegleide­rschap bij Hagens Berman Axeon.

Ook andere interessan­te namen zitten vastgeklon­ken aan een team. Zoals Rik Verbrugghe, die al gepolst werd, maar die de functie graag zou combineren met die van ploegleide­r bij WorldTourp­loeg Bahrain - Merida. Peter Van Petegem heeft dan weer geen directe bindingen in het peloton, maar hij is wel business developmen­t manager bij verzekerin­gsbedrijf Concordia, dat ook de BWB als klant heeft. “Ik heb een voorstel ingediend om die twee functies te combineren”, aldus Van Petegem. “Het meest dringend is een coach voor de beloften omdat die ook ’s winters al wat werk heeft met het oog op volgend seizoen”, aldus Broché. “Tot de mogelijkhe­den behoort ook een coach voor de beloften en iemand die bijvoorbee­ld alleen maar de profs selecteert. In dat geval hebben we iets meer tijd, want uiteindeli­jk gaat het dan maar over het Europees kampioensc­hap en het wereldkamp­ioenschap.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium