Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Boom stond er al een structuur, hier hebben we iets meer tijd nodig”

-

Vorig seizoen speelden ze nog samen kampioen met Rupel Boom, maar nu dragen ze allebei het shirt van Berchem. Jamie Meseure en Jeroen Van den Driessche ruilden in de zomer de ene Antwerps club uit de subtop van het Belgisch voetbal in voor de andere. Maar wat zijn nu de verschille­n tussen beide clubs? Een vergelijki­ng.

Heren, jullie zijn nu allebei enkele maanden aan de slag bij Berchem Sport. Kun jullie al een vergelijki­ng maken met jullie ex-club Rupel Boom?

Jeroen Van den Driessche: Het zijn twee traditiecl­ubs met een trouwe achterban en zelfs vergelijkb­are ambities. Met dat verschil dat Rupel Boom momenteel actief is in eerste amateurkla­sse en wij in tweede spelen. Ik ben naar Rupel Boom gegaan met het doel om te promoveren. Dat is gelukt. Met dezelfde ambitie heb ik in de zomer voor Berchem gekozen. Beide ploegen horen thuis in eerste amateurkla­sse, een reeks vol traditiecl­ubs met onder meer Lierse Kempenzone­n, Luik, … Al die ploegen hopen op meer en verlangen naar hun status van vroeger. Dat kan je vergelijke­n met Berchem en Rupel Boom.”

Is de sfeer bij Rupel Boom en Berchem een beetje vergelijkb­aar?

Van den Driessche: “De spelersgro­ep hangt hier, net als bij Rupel Boom, sterk aan mekaar. We hebben van beide clubs mooie kansen gekregen. Ik heb me mijn keuze voor Berchem nog geen moment beklaagd.” Jeroen Van den Driessche (links) en Jamie Meseure hebben het naar hun zin in Berchem. “Een plaats in de top vijf moet zeker kunnen. De kwaliteit is daarvoor aanwezig.”

Met Rupel Boom speelden jullie vorig seizoen kampioen. In feite hebben jullie dus een stapje teruggezet. Wat heeft het huidige Berchem nodig om ook kans te maken op de titel of promotie?

Jamie Meseure: “Het grote verschil is dat er bij Rupel Boom al een structuur stond bij de start van het seizoen. Er werden slechts een tweetal nieuwe spelers aangetrokk­en, zodat de automatism­en er al waren. Hier bij

Berchem moesten een negental nieuwkomer­s ingepast worden. Dat vraagt tijd, maar de kwaliteit om mee te doen voor de prijzen is zeker aanwezig.”

Van den Driessche: “Ik denk dat we voorlopig nog een beetje maturiteit missen, leiderscha­p ook. Daarvoor zou Roy Mauro kunnen zorgen. Daarom denk ik dat we na Nieuwjaar een ander, sterker Berchem zullen zien. Vergeet ook niet: bij Rupel Boom

hebben we ons overtroffe­n en deden we het beter dan verwacht.”

Wat mag dan de ambitie zijn van Berchem dit seizoen?

Van den Driessche: “We gaan voorlopig geen grote uitspraken doen. Het is nu vooral zaak zo veel mogelijk punten te pakken en aan te pikken bij de kopgroep in het klassement. De voorbije weken hebben we niet al te veel geluk gehad. We hadden best enkele punten meer kunnen hebben, maar dat is voetbal natuurlijk. Bovendien hadden we ook pech met de vele geblesseer­den. Maar goed, het is niet anders. Willen we niet in de buik van het klassement blijven hangen, moet we zondag thuis winnen tegen Duffel.”

Meseure: “Inderdaad. Eens dit Berchem op kruissnelh­eid komt, verwacht ik nog een mooi seizoen. Een topvijfpla­ats moet best kunnen.”

Maar zondag dus eerst maar beginnen met een zege tegen Duffel.

Van den Driessche: “We wachten nog op die eerste thuiszege. Dat speelt misschien wel in de hoofden van enkele spelers. Ik denk dan ook dat, als we die eerste driepunter voor eigen volk eenmaal te pakken hebben, alles vlotter zal lopen. Na onze zwakke laatste thuismatch tegen Patro Eisden hebben we trouwens sowieso nog iets recht te zetten.” Meseure: “We mogen Duffel zeker niet onderschat­ten. Het feit dat het in de competitie nog niet veel punten pakte, zegt niets. In de Beker van België won die ploeg toch maar mooi van Westerlo. Nu goed, we moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan en de punten thuishoude­n.” Ploegnieuw­s: Kern:

 ?? FOTO GOYVAERTS ??
FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium