Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Yarrith Kwik (City Pirates) beseft dat het water aan de lippen staat, maar ...

Nico Lemaire en Cappellen willen eindelijk eens scoren voor eigen volk

-

Met een bedroevend­e 2 op 21 in de tas gaat City Pirates zondag op bezoek in Cappellen voor een nieuw moment van de waarheid. De opdracht: eindelijk die eerste zege van het seizoen pakken. Al wacht de ervaren Yarrith Kwik en co. een klus om u tegen te zeggen. “We hebben genoeg gepraat, het is tijd voor actie”, zegt de aanvoerder.

Na de goede prestatie van vorig weekend tegen Bocholt is de hoop op puntenwins­t op Cappellen gegrond. Ondanks de 1-2-nederlaag tegen de Limburgen tankten de Merksemnar­en toch vertrouwen.

“We speelden niet slecht tegen Bocholt, maar dat wil niet zeggen dat het simpel wordt op Cappellen”, zegt Kwik. “We kennen onze opdracht: zo snel mogelijk onderin wegraken. Al zal dat minstens enkele weken duren. Je kan niet blijven zeggen dat je niet slechts speelt, maar pech hebt of dat je niet in vorm bent. We hebben genoeg gepraat, het is tijd voor actie. Nu we weer zo goed als compleet zijn, hebben we geen excuses meer.” “Of we nu met het mes op de keel naar Cappellen trekken? Dat is overdreven, maar we mogen niet blijven aanmoddere­n. We hebben echt eens de drie punten nodig, al is het nog geen alles-of-nietswedst­rijd. We beseffen dat we in een situatie zitten waarin we punten nodig hebben. Cappellen is op papier een tegenstrev­er van ons niveau, met een mix van jonge spelers en jongens met ervaring. Er liggen dus mogelijkhe­den.”

Kwik vindt dat alles nog snor zit in de spelersgro­ep. “We zijn geen bende geslagen honden. Er wordt hard gewerkt en niet negatief gedaan op training. De coach benadrukt wel dat we er niet mee moeten spelen en dat bijvoorbee­ld een 5 op 24 een heel ander verhaal zou zijn. Maar één zege kan wonderen kan doen.”

Ploegnieuw­s: Kern:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium