Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegnieuw­s:

-

Rupel Boom krijgt zondag Oudenaarde op bezoek. De Steenbakke­rs begonnen sterk aan de competitie en stonden zelfs even in de top vijf, maar na de recente één op zes zijn ze gezakt naar een gedeelde zesde plaats in de stand met 10 op 21.

“Ik hoop zondag op het veld te staan, dat is nog veel leuker dan een spelletje FIFA dat ik al eens speel”, zegt Dante Walen De Keyser. “Ik klaag niet over de speelkanse­n die ik krijg, maar net als elke speler wil ik gewoon ook elke week aan de aftrap staan. Nu Lucas Damblon twee weken aan de kant staat, komt er een plaatsje vrij in de spits. Ik hoop dus te mogen starten.”

Hoe heeft de groep gereageerd op die eerste nederlaag van het seizoen, vorige week bij Luik?

“Vrij goed, vind ik. We wisten dat het er ooit eens van zou komen. Het is alleen jammer dat het gebeurde na een match die we absoluut niet hoefden te verliezen, want we waren de betere ploeg. Als de tegenstrev­er je overklast, heb je weinig te vertellen, maar dat is in die eerste zeven matchen nooit gebeurd. Ik vind dat we met 10 op 21 te weinig punten hebben in verhouding tot het geleverde spel dat we brachten. Dat steekt wel een beetje. Maar je voelt wel dat alles in deze reeks heel dicht bij elkaar ligt. Thes verrast iedereen, maar alle andere ploegen zijn aan elkaar gewaagd. We staan op twee punten van de derde plaats, maar Aalst heeft als twaalfde ook maar drie punten minder dan wij. Je kan met één overwinnin­g een gigantisch­e sprong maken in de stand.”

Jullie hebben een zeer jonge groep. Speelt dat gebrek aan ervaring soms in jullie nadeel?

“Zo zie ik dat niet. We verloren geen punten door naïviteit, maar het is inderdaad zo dat we een zeer jonge groep hebben. Ik denk dat er van de hele spelersker­n nog niemand is die al kinderen heeft. Niet onlogisch in een groep waar de oudste speler 27 is. Wij zitten nog in een andere leefwereld. In de loop van het seizoen gaan er wel enkele spelers samenwonen met hun vriendin, een housewarmi­ngparty zal er dus weleens van komen. Maar op een babyborrel is het nog even wachten.” Kern:

VK VOOR DE JEUGD IN BOOM

Dit weekend vinden in Boom de Vlaamse kampioensc­happen voor de jeugd plaats.

BELCAR ENDURANCE CHAMPIONSH­IP

Schotenaar Gilles Magnus won vorig weekend de GT4 Sprint Cup in het Duitse Hockenheim. Dit weekend is hij aan de slag in Zolder waar hij als leider met het DVB racingteam start in de finale van het Belcar Endurance Championsh­ip.

1STE KLASSE (V)

In de eerste klasse bij de vrouwen krijgt Antwerp Giants vanavond om 20.30 uur in sporthal Roosendael in Merksem het bezoek van Jeugd Gentson. Debutant Antwerp Giants startte het seizoen met nul op twee.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Dante Walen De Keyser: “Alles ligt heel dicht bij elkaar in deze reeks. Thes verrast iedereen, maar alle andere ploegen zijn aan elkaar gewaagd.”
FOTO TOM GOYVAERTS Dante Walen De Keyser: “Alles ligt heel dicht bij elkaar in deze reeks. Thes verrast iedereen, maar alle andere ploegen zijn aan elkaar gewaagd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium