Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegnieuw­s:

-

Na de uppercut die het vorig weekend op Bilzerse Waltwilder (6-1) incasseerd­e, moet Ternesse met de komst van leider Tienen alweer vol aan de bak. Dat beseft ook sterkhoude­r Ben Van Den Brandt, al nuanceert hij het belang van de wedstrijd toch ook enigszins. “Tienen moet winnen, wij mogen dat”, zegt de middenveld­er.

Niet alleen de 6-1 nederlaag, maar vooral het gedoe met twee rode kaarten en twee naar de tribune verwezen coaches zinderde lang na in Wommelgem. “We hadden in Bilzen een totale offday”, zegt Ben Van Den Brandt. “Door die kaarten komen we nu gehavend aan de aftrap tegen Tienen. We moeten elke week voor de punten knokken. Bovendien scoorde Tienen in elke wedstrijd meer dan twee keer, makkelijk wordt dat dus niet. Aan ons om de schade te beperken en hopen dat er een appel uit de kast valt.”

Met 10 op 21 is Ternesse redelijk aan het seizoen begonnen. “We zitten op schema. Vergeet niet dat we met Lyra-Lierse, Wellen en Bilzerse Waltwilder al heel wat toppers bekampten. We moeten blijven focussen en mogen vooral niet bang zijn. Tegen ploegen als Pelt, Nijlen en RC Mechelen moeten we het straks gaan doen. Feit is wel dat we moeten leren om achterin langer de nul te houden.”

De 33-jarige Van Den Brandt is na al die jaren een man van vele oorlogen. “Ons voetbal moet beter. We hebben de spelers en de ervaring om beter voetbal te brengen. Voorlopig duurt het echter allemaal veel te lang, ons echte spel komt er maar niet uit. We passen ons nog veel te vaak aan en tonen nog te vaak respect. Tegen Tienen kunnen we dan weleens de kat uit de boom kijken, zeker door de schorsinge­n en enkele blessures. Nu moeten enkele anderen opstaan, al hebben we ook weer geen kern van pakweg achttien spelers.” Kern:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium