Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Combinatie was gewoon niet haalbaar”

-

“Ik vind het zelf ook jammer dat ik die koppositie in het algemeen klassement niet kan verdedigen”, zegt de 19-jarige renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice. “Het was gewoon verre van ideaal om meteen na de wedstrijd in Boom in de camper te stappen en dan nog naar Zwitserlan­d af te reizen. Bovendien wou ik ook het vertrouwen van bondscoach Sven Vanthouren­hout niet beschamen. Ik wil in Bern fris aan de start komen, zeker omdat er een pittig parcours wacht dat me zou moeten liggen. Ik wil daar een mooie uitslag proberen neer te zetten.”

Vorige week kende de jongere broer van Victor Vandebosch zijn beste weekend tot nu toe van dit al bij al nog prille veldritsei­zoen.

“Ik won zaterdag de Brico-cross voor beloften in Lokeren en eindigde zondag in de eerste Superprest­igemanche in Gieten tussen de profs op een negentiend­e plaats. Daarmee was ik meteen ook de eerste belofte, wat me dus aan de leiding bracht in de stand. Ik moest daar in Nederland op de vijfde rij starten en had zo geen al te beste start. Thomas Pidcock bijvoorbee­ld was wel goed weg. Gelukkig geraakte ik tijdens de wedstrijd in mijn ritme en haalde ik de beloften, die voor mij reden, een voor een weer in. Al moet ik ook toegeven Toon Vandebosch mocht vorige week in Lokeren al een eerste keer dit seizoen juichen.

dat Eli Iserbyt met pech af te rekenen kreeg. Toch ben ik best trots dat ik na één manche aan de slag sta. Wellicht zullen Pidcock en de Italiaan Dorigoni, die in Boom wel aan de start komen, me vandaag voorbijste­ken, maar dan is dat maar zo.”

De laatste weken gaat het dus prima voor Vandebosch, al geeft de ex-junioreska­mpioen ook toe dat zijn motor dit seizoen maar heel traag op gang is gekomen. “In tegenstell­ing tot mijn debuutjaar bij de beloften vorig seizoen liep het

dit keer in september iets stroever. Vooral mentaal heb ik het daar even lastig mee gehad. Achteraf gezien had dat bijna zeker te maken met het feit dat ik veel zwaarder getraind heb in de aanloop naar dit seizoen. Misschien zelfs iets te veel. In de aanloop naar vorig weekend deed ik het daarom wat rustiger aan en dat rendeerde meteen. Ik denk dus wel over een goeie basis te beschikken. Liever die nu verder onderhoude­n dan in de loop van het seizoen te moeten bijtrainen.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium