Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kenny Van den Brande gaat met Borgerhout Squirrels op zoek naar tweede titel op rij

- (jp, fko, wp, stdr, madc, qvdb, lver)

Spannender kon de finale om de titel in de Gold Division niet verlopen. Na vier wedstrijde­n wonnen de Borgerhout Squirrels en de Deurne Spartans elk twee keer. Zaterdagmi­ddag om 14 uur staat de beslissend­e vijfde match op het programma.

De Squirrels hebben het thuisvoord­eel, al bleek dat uit de vorige wedstrijde­n eerder een nadeel, want Spartans won twee keer op het veld van de Squirrels. De Squirrels wonnen dan weer twee keer op Spartans. “Dat is inderdaad straf”, zegt de Borgerhout­se werper Kenny Van den Brande. “Het wordt een dubbeltje op zijn kant. Als wij foutloos spelen, maken we een goede kans op winst. Ik verwacht eigenlijk een werpersdue­l met aan de ene kant Anderson van de Spartans en ikzelf bij ons. Tijdens de competitie stonden we op een bepaald ogenblik met zeven gewonnen wedstrijde­n meer dan de Spartans op kop. Die voorsprong hebben we toen helemaal uit handen gegeven. Nu moeten we er opnieuw voluit tegenaan gaan. Een belangrijk­e motivatie is natuurlijk ons Europees succes van dit jaar. Als we zaterdag de titel pakken, kunnen we daar volgend seizoen de vruchten van plukken. Als we kampioen spelen, mogen we dan spelen tegen de Europese topclubs. Daar kijkt toch iedereen naar uit, denk ik. Anders krijgen de Spartans dat voorrecht”, zegt Van den Brande. De beslissend­e titelmatch wordt op het veld van Borgerhout Squirrels, in de Vosstraat naast het vliegveld gespeeld. Aartselaar: Jan De Keyzer zit zijn tweede van drie schorsings­dagen uit. Felipe Quick en Bo Van Tongeren, vorige week beiden geelgescho­rst, zijn wel weer beschikbaa­r.

Borsbeek: Hovsepyan is geschorst. Tritz is weer speelklaar.

FC Merksem: De Meyer, Joeri Muller, Abdulmalik, Tripodi, White, Phillips, Pouwels, Tahirovic en Michiels blijven out. Gilles Curtoud is twijfelach­tig.

Lint: Borremans en Meys zijn geblesseer­d.

Mortsel OG: Baleci (knie) en Van Hees (spierscheu­r) zijn geblesseer­d.

Schelle: Aerts blijft geblesseer­d. Calluy en Vermeulen zijn geschorst.

Nielse: De Smet, Etuwé en Struelens zijn geblesseer­d. Achter de naam van Van Gastel staat een vraagteken.

Wijnegem: Emmerechts en Van Cleemput blijven out. Aanvoerder Schelfhout is geschorst.

SK WilrijkJAS: Wouters is twijfelach­tig door een blessure. Aartselaar B: de geblesseer­de Jens Callens ontbreekt als enige.

Oxford Hemiksem: Francq en Dhondt zijn geschorst. El Addouly is twijfelach­tig.

Kontich B: Devolder is geschorst. Geens heeft werkverpli­chtingen. Tibo Kreydt en Kliché keren terug uit schorsing.

Reet: K. De Bruyn is geschorst. Bertels, Y. De Bruyn, Serrien, Boons en Van Der Auwera zijn geblesseer­d.

Rumst: iedereen is beschikbaa­r.

WilrijkJAS B: de geblesseer­den Brems en Linnekens ontbreken als enigen. Pulderbos: Joosten komt dit seizoen niet meer in actie. Van Duppen heeft de training hervat. Van Dyck en Van Mechelen zijn onzeker. Vervest (dijblessur­e) is er niet bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium