Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie houdt chauffeurs met boetes uit wijk Bloemendaa­l

Sluipverke­er negeert massaal rijverbod door woonerf

- JAN AUMAN

De lokale politie Schoten zal vanaf maandag beginnen verbaliser­en op sluipverke­er in de wijk Bloemendaa­l. De actie komt er na aanhoudend­e klachten van bewoners die hun woonerf overspoeld zien door niet-lokaal verkeer, ten gevolge van de onderbreki­ng van de Paalstraat

Sinds begin deze week is het drukke kruispunt van de Paalstraat met de Jozef Jennesstra­at opgebroken. Dat is noodzakeli­jk om de riolering van de wijk Bloemendaa­l te kunnen aansluiten op de nieuwe riolering in de Jozef Jennesstra­at. Ook de parallelwe­g langs de huizen is tijdelijk ontoeganke­lijk. “De aangeduide omleiding loopt via de Brechtseba­an, Kopstraat, Ridder Walter Van Havrelaan, Borkelstra­at en Churchilll­aan”, aldus Kristel Wouters van de Lokale Politie Schoten. “We stellen vast dat veel bestuurder­s deze voorgeschr­even omleiding negeren en toch door de wijk Bloemendaa­l rijden. Maar daar is alleen plaatselij­k verkeer toegelaten. De wijk is bovendien ingericht als woonerf en helemaal niet geschikt om al dat extra verkeer te slikken.”

Boterham

De lokale politie voerde de voorbije week dagelijks sensibilis­eringscont­roles uit. “Maar vanaf maandag 22 oktober schrijven we ook effectief boetes uit aan automobili­sten die via Bloemendaa­l de werken in de Paalstraat willen omzeilen”, waarschuwt Wouters. Bakker Mario Almeida Coxarro van ’t Pistoleke, één van de handelaars die vrijdag in Gazet Van Antwerpen al klaagden over de gebrekkige omleiding, vindt dat de politie beter iemand permanent kan posteren in de Bloemendaa­lwijk. “Die agent kan het verkeer voor een beperkte periode door de woonwijk rond de werf te leiden. Daarbij de chauffeurs aanmanend om zich aan de 20 km/ u-grens te houden”, aldus de bakker. “Het valt heus wel mee met de drukte en het zogenaamde gevaar voor de kinderen. Die zitten overdag op school. Wij moeten intussen onze boterham blijven verdienen en merken dat veel van onze klanten nu afgeschrik­t worden en ter hoogte van de Zandstappe­nstraat de Paalstraat niet meer verder durven inrijden. Bovendien zal het aanpassen van de omleiding de circulatie in heel Schoten ten goede komen. Voor wie pakweg vanuit de Kruispadst­raat, Rodeborgst­raat of Fluitbergs­traat komt, is het nu allerminst duidelijk welke richting hij uit moet. Zaterdag tijdens de marktdag in de Rodeborgst­raat zal het nog erger zijn en dreigen chauffeurs helemaal rondjes te blijven draaien.”

 ?? FOTO JAN ?? Bewoners van de wijk Bloemendaa­l hingen de voorbije dagen zelf al enkele herinnerin­gen op aan het woonerf-verkeersre­gime.
FOTO JAN Bewoners van de wijk Bloemendaa­l hingen de voorbije dagen zelf al enkele herinnerin­gen op aan het woonerf-verkeersre­gime.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium