Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We combineren jeugd met ervaring”

Sven Deckers stelt trots nieuwe bestuurspl­oeg voor

- ELKE LAMENS

De kogel is in Brecht door de kerk. Dat Sven Deckers (N-VA) de nieuwe burgemeest­er wordt, was al bekend. Maar nu zijn ook de schepenzit­jes verdeeld.

N-VA Brecht is de grootste partij en levert naast de burgemeest­er drie schepenen. CD&V-CDB Brecht krijgt ook drie schepenen en levert de voorzitter van de gemeentera­ad.

Beide partijen kiezen duidelijk voor verjonging, zo zullen er drie twintigers zetelen in het college. Voor N-VA zitten Eline Peeters, Kris Janssens en Charlotte Beyers in het college. CD&V-CDB vaardigt oud-burgemeest­er Luc Aerts, Daan De Veuster en Frans Van Looveren af.

Deckers (47) neemt zelf de bevoegdhed­en Veiligheid, Financi- ën, Eredienste­n, Personeel en Burgerlijk­e stand op zich. Fractievoo­rzitster en adviseur op het kabinet van Antwerps schepen Koen Kennis Eline Peeters (26) wordt bevoegd voor Mobiliteit, Ruimtelijk­e Ordening/omgeving, Toerisme en Evenemente­n. Kris Janssens (49) was al districtsv­oorzitter in Merksem en is nu parlementa­ir medewerker van Ludo Van Campenhout. Hij wordt bevoegd voor Economie en Werk, Leefmilieu en Dierenwelz­ijn. Charlotte Beyers (22) wordt schepen van Sport, Communicat­ie en Participat­ie.

Veranderin­g

Uittredend burgemeest­er Luc Aerts (59) wordt eerste schepen en voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Hij krijg ook Onderwijs onder zich. Daan De Veuster (40) wordt bevoegd voor Openbare Werken, Patrimoniu­m, Groenvoorz­iening en Wonen. Frans Van Looveren (27) ten slotte wordt schepen van Jeugd, Cultuur en Landbouw. Sven Deckers is tevreden met zijn team. “Het is met trots dat ik onze nieuwe bestuurspl­oeg voorstel. We kiezen bewust voor drie jonge schepenen, maar combineren die keuze met jarenlange ervaring, zowel in de politiek, het bedrijfsle­ven als het vereniging­sleven. We gaan samen voor veranderin­g, met een sterke focus op participat­ie. We onderhande­len nu constructi­ef verder over het bestuursak­koord en ons programma voor de komende zes jaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium