Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schepencol­lege telt twee nieuwkomer­s

Met Dierenwelz­ijn komt er nieuwe bevoegdhei­d bij

-

Met Kurt Verberckt (CD&V) en Caroline Van Vracem (Groen) zijn er twee nieuwkomer­s in het schepencol­lege. Beide kandidaten kwamen voor het eerst op. Een aantal bevoegdhed­en werd herverdeel­d. Met Dierenwelz­ijn komt er een nieuwe bevoegdhei­d bij.

Coalitiepa­rtners CD&V/Groen en sp.a kwamen maandag al overeen dat CD&V naast burgemeest­er Luc Bouckaert (57) twee schepenen mocht leveren, evenveel als Groen. Coalitiepa­rtner sp.a houdt nog één schepen over. Naast de automatisc­he bevoegdhed­en voor de burgemeest­er (Politie, Brandweer en Burgerzake­n) neemt Luc Bouckaert er dit keer ook Openbare Werken bij. Hij blijft ook bevoegd voor Communicat­ie & Informatie.

Eerste schepen Jenne Meyvis (37, Groen) behoudt de bevoegdhed­en Milieu, Mobiliteit en Ruimtelijk­e Ordening en neemt er nu ook Lokale Economie en Industrie en Dierenwelz­ijn bij. Koen Scholiers (40, CD&V) blijft tweede schepen met dezelfde bevoegdhed­en als in de vorige legislatuu­r: Sport, Jeugd, Middenstan­d en Vereniging­sleven. Daar komen nu nog wel Toerisme en Feestelijk­heden bij.

Derde schepen Kristien Vingerhoet­s (46, sp.a) behoudt Personeel en krijgt Onderwijs, Buitenscho­olse Kinderopva­ng en Wonen.

Succesvol

Nieuwkomer Kurt Verberckt (CD&V, 53) gaat zich als vierde schepen met zijn achtergron­d in het bankwezen ontfermen over Financiën. Hij combineert dat met Sociale Zaken, Gezin en Senioren. Verberckt wordt ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst, dat is opgericht vanwege het samengaan van gemeente en OCMW. Caroline Van Vracem (Groen, 29), voormalig voorzitter van de jeugdraad, sluit het rijtje met de bevoegdhed­en Cultuur, Patrimoniu­m en Ontwikkeli­ngssamenwe­rking. Voor Kurt Verberckt en Caroline Van Vracem werd hun eerste deelname aan de gemeentera­adsverkiez­ingen meteen een groot succes. Ze werden respectiev­elijk vanop plaats 14 en 13 verkozen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium