Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rosa en Marianne vechten zoals twintig jaar geleden

-

Het 25ste huwelijk in de geschieden­is van is onder een slecht gesternte begonnen. Rosa (Annick Segal) en Marianne (Leah Thys) raakten opnieuw slaags, en deden zo hun legendaris­che gevecht van twintig jaar geleden nog eens over.

Jarenlang stonden Rosa en Marianne met geslepen messen tegenover elkaar in Thuis. Maar twee jaar geleden werd plots de strijdbijl begraven. Rosa en Marianne kwamen bij elkaar op de koffie, en vergaten het verleden. Maar gisteravon­d was van die wapenstils­tand ineens geen sprake meer. De reden voor de stevige ruzie? Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck), de dochter van Rosa die even uit het buitenland was overgekome­n voor het huwelijk van haar mama met Steven (Ben Van Ostade). Marianne en Peggy hebben elkaar nooit kunnen luchten. Wanneer Marianne Peggy benadert, komt Rosa tussenbeid­e. De oude vete laait weer op tussen de twee personages wanneer Marianne opmerkt dat Rosa’s “geluk niet lang zal duren”. Die woorden komen hard aan bij Rosa, die uithaalt naar Marianne. Net als twintig jaar geleden in de legendaris­che scène op het stationspe­rron waarin de dames elkaar in de haren vliegen en haast de ogen uitkrabten.

De medewerkin­g van Sally-Jane Van Horenbeeck was overigens eenmalig. “Ik baat nu een Thais restaurant uit samen met mijn man en dat is écht mijn ding. Momenteel kriebelt het niet om terug te komen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium