Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iedereen tevreden, behalve Bölöni

- GERT GYSEN

Een overwinnin­g, veel kansen, mooie doelpunten en goed voetbal. De Antwerpfan mocht zaterdag met een goed gevoel naar huis. Maar trainer Laszlo Bölöni deelde dat goede gevoel niet. Die was kwader dan na een verlieswed­strijd. De vele gemiste kansen zaten hem dwars. “Ik ga bepaalde jongens niet sparen.”

De perszaal van het Bosuilstad­ion, zaterdag om 22.30u. We zitten op de eerste rij klaar voor – wat wij toch verwachten – de goednieuws­show van Laszlo Bölöni. Antwerp heeft Lokeren net negentig minuten van de mat gespeeld en een hoop kansen gecreëerd. De eerste vraag zit al

in ons hoofd: ‘Meneer Bölöni, was dit de beste wedstrijd van Antwerp sinds u hier trainer bent?’

Maar de Roemeen steekt eerst van wal met zijn eigen analyse. Een opmerkelij­k strenge analyse. “Het was een match die we met 7-0 of 8-0 moesten winnen”, zegt hij. “Maar toch moeten we nog bibberen tot het einde. We hadden véél vroeger het verschil moeten maken. Al die gemiste kansen… Ik weiger om te zeggen dat dit bij het voetbal hoort. We waren superieur ten opzichte van de tegenstand­er. Maar ik geloof dat we onze aanvallend­e talenten eens op hun plaats moeten zetten. Want kansen zoals we die nu kregen, die moet je afwerken. Natuurlijk zijn we tevreden dat we wonnen, maar als ik de spelers zie, ga ik bepaalde jongens niet sparen.”

We schrikken van de reactie van Bölöni, maar stellen onze vraag toch.

Meneer Bölöni, we wilden eigenlijk vragen of dit de beste match was van Antwerp sinds u hier

trainer bent…

(windt zich nog

meer op) Nee… (verheft zijn stem) Waarom zou het een goede wedstrijd geweest zijn als mijn drie aanvallers tien kansen missen en de tegenstand­er met een gelukje nog bijna een gelijkspel behaalt. De spelers kunnen dan misschien zeggen dat ik te veeleisend ben, maar dat interessee­rt me niet.”

Was het wegens die gemiste kans dat u Rodrigues naar de kant haalde?

“Nee, hij kreeg een trap in de eerste helft. Wat niet wil zeggen dat die bal er niet in moest. Maar ik heb hem niet gewisseld omdat hij een kans miste. Als ik

dat moest doen,

dan had ik vijf spelers moeten vervangen. Dan had ik Mbokani moeten wisselen. En Owusu, Ivo, Refaelov, opnieuw Mbokani, opnieuw Ivo, opnieuw… Het ging niet om één gemiste kans, maar om een tiental. Laat me toe dat ik daar een beetje nerveus van word.”

Maar de afwerking buiten beschouwin­g gelaten, kunt u toch tevreden zijn met het spel?

(duidelijk niet akkoord) “Ik hou er niet van dat we achteraan passes geven die in de voeten van de tegenstand­er belanden, zoals onze vriend Jelle Van

Damme enkele keren overkwam. Tegen een betere ploeg betaal je dat cash. Ik wil me niet blindstare­n op de zege of op onze positie in het klassement.”

We zijn eigenlijk een beetje verbaasd over uw strenge reactie.

“Ik geloof dat de fans een match gezien hebben waarbij ze een goed gevoel hebben. Want ze zagen hun ploeg winnen in een wedstrijd die ze domineerde en waarin ze veel kansen kreeg. Maar ik ben trainer, ik beoordeel de dingen anders en wil verder gaan met deze groep. Maar goed, ik heb niet

de gewoonte om hier voor jullie zo open te zijn. En het is misschien de laatste keer geweest.”

Wat bedoel je met ‘verder gaan’?

“Gewoon verder. Je wil me nu dingen laten zeggen over de titel of het behalen van Play-off 1. Maar verder gaan betekent voor mij dat ik een wedstrijd als deze op een rustige manier kan beleven. Dat het snel 3-0 is en ik me in mijn zetel kan neerzetten en al een fles champagne kan opentrekke­n. Zoek niet naar woorden die ik misschien denk, maar niet zal uitspreken.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??
 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA ?? De knappe volley van Refaelov vliegt binnen, Verhulst zweeft vruchteloo­s: 21.
FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA De knappe volley van Refaelov vliegt binnen, Verhulst zweeft vruchteloo­s: 21.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium