Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Grote Verzoening

- Joris van der Aa

Het kan u gewoon niet ontgaan zijn de voorbije dagen. Bart De Wever liet zich in Jambers in de Politiek goed getimed ontvallen dat het tijd is voor de grote verzoening. Met links, zei de burgervade­r in wording, maar Wouter Van Besien leidde daaruit af, dat De Wever zich met hém wilde verzoenen. Van Besien leidde daar ook uit af dat De Wever géén oorlog meer wilde voeren tegen hém, maar zowel Van Besien als het voltallige journaille vergaten daarbij even dat het Van Besien was die oorlogje had gevoerd tegen De Wever. Over het snelleresp­onsteam. Landinvest. De boompjes van de Charlottal­ei. Maar dit geheel terzijde.

Wij kunnen de oproep tot de Grote Verzoening alleen maar toejuichen. Burgervade­r Bart heeft de eerste stappen gezet. Hij lijkt zich niet alleen te willen verzoenen met Wouter Van Besien, bij de opening van het Oktoberfes­t leek hij zich ook verzoend te hebben met de gedachte dat er meer is in het leven dan cola light. Toespeling­en op de aanwezighe­id van het vrouwelijk schoon in de buurt van De Wever moet u van mij niet verwachten. Dat zou niet kies zijn, ook niet na de verkiezing­en. Maar Bart De Wever en Wouter Van Besien zijn natuurlijk niet de enigen die toe zijn aan de Grote Verzoening. Vandaag maken tientallen hooligans van FC Antwerp hun opwachting in de rechtbank, omdat ze een bus met Beerschot-supporters hadden aangevalle­n in Mortsel. Ook een aantal Beerschot-aanhangers die zich van hun barbaarse kant hadden laten zien op Lierse, moeten in de beklaagden­bank plaatsneme­n. Een mooie gelegenhei­d voor de boys van Antwerp en Beerschot om zich te verzoenen.

Ook dringend aan verzoening toe: Jinnih Beels en Serge Muyters, de korpschef van Antwerpen. En ook: Jinnih Beels en Yves Bogaerts, de korpschef van Mechelen, u weet wel, die grootstad waar iedereen in peis en vree samenleeft. Jinnih Beels zou zich ook best verzoenen met het sp.a-lidmaatsch­ap, wil ze niet in botsing komen met de Hans Bontes van deze wereld.

We zouden vastgoedon­twikkelaar Erik Van der Paal kunnen toewensen dat hij zich verzoent met de rakkers van Apache. Helaas, de meeste dromen zijn bedrog.

Verder hopen we oprecht dat ATV-coryfee Bieke Illegems het voor eeuwig en altijd bijlegt met Erik Goossens. Twee boeken over overspel zijn écht meer dan genoeg.

En alvast aan Kris Vanmarseni­lle, onze geliefde hoofdredac­trice: sorry voor haatmails en boze telefoontj­es.

 ?? FOTO RR ?? Er is meer in het leven dan cola light.
FOTO RR Er is meer in het leven dan cola light.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium