Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verloren veldslag, geen verloren oorlog”

Stijn Vreven kiest voor vijfmansde­fensie (maar als de spelers dan individuel­e fouten gaan maken...)

- (hf, kofr)

Een kansloze nederlaag voor Beerschot Wilrijk, maar toch overheerst­en er gemengde gevoelens bij de technische staf en de spelers. Vooral omdat de drie tegendoelp­unten nogal knullig werden weggegeven.

“Het klinkt misschien vreemd na een nederlaag, maar op basis van het veldspel dat mijn ploeg heeft gebracht, kan ik niet ontevreden zijn”, zei coach Stijn Vreven. “Oké, in het eerste kwartier hadden we het knap lastig en kwamen we ook op achterstan­d. Maar daarna herpakten we ons goed en moesten we wat het veldspel betrof niet onderdoen voor KV Mechelen. Ook na de rust speelden we niet slecht. Mechelen pakt vandaag de drie punten omdat het de individuel­e fouten die wij maakten ook afstrafte. Ook de momenten waarop we de doelpunten incasseerd­en, waren bijzonder ongelukkig. De eerste goal viel vrij vroeg in de match, de tweede kort voor de rust en dan ook nog eentje in het begin van de tweede helft, terwijl wij de kansen die we kregen vergaten af te maken. Dit is een verloren veldslag, maar geen verloren oorlog.”

Beerschot Wilrijk koos er gisteren voor om met vijf verdediger­s aan de wedstrijd te beginnen. “We oefenden de voorbije week twee systemen in,” legde de coach van Beerschot Wilrijk uit. “Uiteindeli­jk kozen we voor vijf spelers achterin om hun twee sterke spitsen en twee aanvallend­e flanken op te vangen. Maar nogmaals, deze nederlaag heeft niets te maken tactische keuzes. Wel met de maturiteit en de ervaring van dit KV Mechelen, dat onze individuel­e fouten genadeloos kon afstraffen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium