Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GSM en paspoorten afgeven

-

De Anderlecht­fans hielden het beschaafd tegenover ref Christophe Dierick, maar in het stadion was het Belgische voetbalsch­andaal rond makelaars Bayat en Veljkovic ook gespreksth­ema nummer één.

Tien dagen geleden viel het parket ook binnen op de burelen van Anderlecht, net als bij 9 andere eersteklas­sers. Daar zijn standaardp­rocedures voor. Alleen verliep het bij paars-wit toch met iets meer machtsvert­oon. De speurders kwamen ’s morgens toe op het oefencompl­ex. Er waren toen een tiental administra­tieve medewerker­s aanwezig. Die moesten allemaal hun gsm en paspoort afgeven. Ze mochten niemand verwittige­n en moesten gewoon wachten. Vier mensen moesten de speurders ook extra uitleg verschaffe­n. Didier Desmet van de informatic­adienst kon hen toegang verlenen tot computers, terwijl de ondertusse­n ontslagen secretares­se Katharine Viaene, financieel directeur Gert Boutsen en adviseur Bert Van der Auwera hen wegwijs moesten maken naar en in bepaalde dossiers. Echte ondervragi­ngen waren dat niet, het was eerder toelichtin­g geven. Operatione­el manager Jo Van Biesbroeck was die dag niet aanwezig en na drie uur was de inval voorbij.

’s Ochtends was toen trouwens ook al gewezen manager Herman Van Holsbeeck meegenomen door het parket. Bij hem waren ze thuis om 5.15u binnengeko­men en ook daar werd gezocht naar dossiers. Van Holsbeeck verleende zijn medewerkin­g en mocht ’s avonds al zonder voorwaarde­n naar huis.(jug)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium