Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CHARLEROI - ZULTE WAREGEM Blessureti­jd fataal: achtste nederlaag op rij

-

Zulte Waregem raakt maar niet uit de hoek waar de klappen vallen. Dat is het minste wat je kan zeggen nadat het gisteravon­d de 3-2-nederlaag tegen Charleroi pas in de allerlaats­te seconde heeft moeten slikken nadat het via Harbaoui in de 83’ zelfs 1-2 was voorgekome­n op Mambour.

Het Essevee van Francky Dury staat zo troosteloo­s laatste en mag straks met een bang hartje de degradatie­topper tegen Moeskroen aanvatten.

Charleroif­ans negeren oproep van Pro League en viseren bond

De oproep om positief te zijn voor de refs viel inmiddels in Charleroi in dovemansor­en. Toen de stadionomr­oeper voor de wedstrijd vroeg om de refs niet te viseren, klonk er boegeroep uit de spionkop van de thuisploeg. Tijdens de hymne van de Pro League scandeerde­n ze voor het eerst

Union Belge maffia, om dan vijf minuten stil te zijn. Toen minuut vijf aanbrak – Charleroi kreeg net een vrije trap – klonk Union Belge

maffia uit duizenden kelen, voor een volle minuut. Ref Bram Van Driessche liet het gezond verstand zegevieren en legde de wedstrijd niet stil.

Ook tijdens de wedstrijd lieten de supporters het schandaal niet los, en zongen ze Mogi au cachot (Mogi Bayat in de gevangenis, red.). Opvallend, gezien zijn broer Mehdi Bayat, algemeen manager van Charleroi, in de tribune zat. (bvv)