Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat een overgave bij KV Mechelen”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots komend seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempische nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Het was een ronduit schitteren­de topper in 1B voor KV Mechelen. Na zo’n week zo’n prestatie neerzetten, dat verdient een grote chapeau. Ze zaten er meteen bovenop, met veel druk en heel agressief. Opgenaaid zelfs. Wat een overgave. Prachtig. Ze toonden ook duidelijk dat ze kwalitatie­f over de hele lijn sportief de betere zijn van Beerschot Wilrijk. Zet ze maar allemaal op een rij: Togui, Storm, Engvall, Swinkels, Kaya, Van Damme, Schoofs… Daar zit power in, en voetbal. Zaken die Beerschot Wilrijk duidelijk mist. En dan mag je ook de bank van KV Mechelen niet vergeten: De Witte, Matthys, De Camargo, Bagayoko, Tainmont… Ook in de breedte is KV gewoon sterker dan Beerschot Wilrijk. Punt.”

“Heel KV Mechelen, want ook de steun van de fans was fenomenaal, heeft daarmee een duidelijk signaal naar de buitenwere­ld gegeven dat ze nog wel degelijk bestaan. Ook al heerst er onzekerhei­d. Want iedereen weet natuurlijk dat er nog veel staat te gebeuren, dat nog niet alles afgerond is. Wat het onderzoek nog gaat brengen en wat ook de gevolgen zullen zijn, is op dit moment nog heel onduidelij­k. En daar zou toch best zo snel mogelijk veranderin­g in komen. Want stel het je maar eens voor: met deze ploeg kampioen spelen in 1B – en die kans zit er zeker in na wat ze de laatste weken toonden – en dan na de competitie misschien toch nog gestraft worden als club en bijvoorbee­ld toch in 1B moeten blijven. Het zou totaal absurd zijn. En unfair tegenover deze spelers en al die KVfans.”

“Zoals KV Mechelen duidelijk maakte dat zij een van dé titelfavor­ieten zijn in 1B, zo zag ik ook in 1A een ploeg een statement maken: Antwerp. Het zal immers nog moeilijk, zo niet onmogelijk, worden om dit Antwerp nog uit Play-Off 1 te houden. Ja, ze misten veel kansen tegen Lokeren en in het slechtste geval bleven ze zelfs gefrustree­rd achter met een gelijkspel. Maar dat dit niet gebeurde, vind ik opvallend. Vorig seizoen zou Antwerp dit soort wedstrijde­n immers altijd nog gelijkgesp­eeld hebben of zelfs verloren. Nu niet. En kunnen ze met een prachtige goal van alweer Refaelov drie gouden punten binnenhale­n.”

“Ik begrijp de frustratie van Bölöni natuurlijk wel, omdat ze te weinig kansen afmaken. Want dat ga je vroeg of laat nog wel eens cash betalen. Maar langs de andere kant: ik vind het belangrijk­ste dat ze zoveel kansen creëren. De volgende keer vliegen die wel binnen, zeker als Bölöni iedereen zo scherp blijft houden. Ik ben nu echt benieuwd om Antwerp binnenkort, na Waasland-Beveren, bezig te zien tegen Genk en Standard. Daar gaan ze hopelijk eens hun echte waarde kunnen laten zien, in functie van Play-Off 1.”

“Tot slot nog iets over Lierse Kempenzone­n. Ok, ze halen twee keer een achterstan­d op en ze behalen een punt tegen grote concurrent Deinze. Maar ik moet helaas opnieuw vaststelle­n dat ze in eigen huis zo’n cruciale matchen niet kunnen winnen. Het is al bijna november en nog steeds maar één thuiszege, dat is te weinig om echt mee te doen voor de knikkers.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium