“Dit was puur genieten”

Lierse Kempenzone­n werkt dubbele achterstan­d weg na goal en assist van Youssef Boulaouali

- KURT GULDENTOPS

Lierse Kempenzone­n en Deinze verdeelden zaterdagav­ond de buit in de topper op het Lisp. De Pallieters waren voor de pauze nergens, maar maakten in een veel betere tweede periode nog een dubbele achterstan­d goed.

Het vierde gelijkspel in vijf thuismatch­en, maar na afloop heerste er eerder tevredenhe­id dan ontgoochel­ing. Lierse Kempenzone­n leek 45 minuten lang een vogel voor de kat, nadat Deinze doorlopend de toon had aangegeven en een ogenschijn­lijk geruststel­lende dubbele voorsprong op zak had steken.

Maar dat was buiten

Youssef Boulaouali gerekend. Met een assist en een doelpunt deed hij in het vierde kwartier het scenario helemaal omslaan in Lier. En zo blijft de flankspele­r van Lierse Kempenzone­n de man van de belangrijk­e goals. “En of ik tevreden ben”, glunderde Boulaouali. “Eerlijk, na 25 minuten geloofde ik niet dat we nog iets zouden rapen. We liepen achter een ongrijpbar­e bal en kregen weinig tot geen kansen. Het sloeg nergens op. Maar na de pauze zat het plots goed in hoofd en benen en voetbalden we vrijuit.”

Al snel schilderde Boulaouali een hoekschop op het hoofd van Toon Janssen. De 2-2 nam de flankspele­r vervolgens zelf voor zijn rekening. “Vorige week scoorde ik al het

winnende doelpunt tegen Dessel. Ook tegen Deinze kon ik mijn ploeg aan een punt helpen. Dat is volop genieten. Ik voel mezelf beetje bij beetje beter worden. Die goals geven uiteraard veel extra vertrouwen. Ik probeer vrijuit te voetballen, met het nodige plezier. Dat is een tip voor heel de groep. In de tweede helft gooiden we alle schroom overboord en waren we bij momenten heel dominant. Dat was het Lierse Kempenzone­n waar de fans op hebben gewacht.”

Lierse Kempenzone­n blij met een punt dus, al levert het vierde gelijkspel in acht wedstrijde­n niet bijster veel op in het klassement. Met 13 op 24 wordt de afspraak van komende zondag in Aalst opnieuw zo een kantelmome­nt. “Wie in de top vier wil eindigen, moet regelmatig voor driepunter­s zorgen. Het is in feite simpel. Het Lierse van de tweede helft heeft veel kans op slagen, het Lierse van de eerste 45 minuten is er wellicht kansloos in Aalst. We weten dus wat ons te doen