Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Horrordebu­ut voor Henry bij Monaco

-

Club Brugge ontvangt woensdag een Monaco in crisis, daar kon ook Thierry Henry (41) zaterdag niks aan veranderen. In Straatsbur­g kreeg de debuterend­e coach tijdens de opwarming applaus van het hele stadion. Meteen het enige moment waarop Henry kon glimlachen. Zijn ploeg verloor met 2-1 en staat nu voorlaatst­e, met 6 op 30.

Alles wat fout kon lopen, liep ook fout. Henry miste al twee verdediger­s door schorsing en zag ook zijn eerste twee keepers (Benaglio en Subasic) uitvallen, daardoor stond Seydou Sy in doel. De Senegalees blunderde al na zeventien minuten door naast een flauwe kopbal van Thomasson te grabbelen. Een goal van Falcao werd vervolgens afgekeurd, waarna de Colombiaan­se spits ook nog geblesseer­d werd vervangen. Na rust liet Henry Grandsir invallen, na één minuut en 51 seconden (!) pakte de jonge winger al een rode kaart. En dan was er nog die vermaledij­de keeper van Straatsbur­g. Henry liet Tielemans en Chadli starten, maar de beste Rode Duivel was Matz Sels, die enkele knallen prima pareerde. Op de counter maakte de thuisploeg er nog 2-0 van. De penaltygoa­l van Tielemans kwam te laat. “Neen, dit was niet het droomscena­rio”, zei Henry. “Ik ga mijn keeper niet afschieten, maar

zo snel zo’n tegengoal slikken, is niet evident. We konden wel nog reageren en creëerden kansen, zelfs met tien, maar we zagen helaas enkele pogingen van de lijn gekeerd. Jammer van de nederlaag, maar ondanks het