Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit had niemand van ons verwacht”

- (pni) PETER NYS

Rupel Boom haalde het zondag voor eigen publiek met ruime cijfers van Oudenaarde. Zo is de eerste nederlaag van vorige week nog slechts een nare herinnerin­g, want de Steenbakke­rs rukken op naar de derde plaats in het klassement.

Opnieuw heel wat puzzelwerk voor de Boomse trainers, want achterin ontbraken Farin en De Paepe en voorin was Damblon niet fit. Seppe Somers werd voor het eerst aan de aftrap gebracht en Dean Doncos, die de voorbije weken vaak niet eens bij de achttien was, ging in de spits naast Laureys postvatten. Beide jongelinge­n deden het goed en draaiden vlot mee in een sterk Booms geheel.

“Ik voelde het vertrouwen van de coach en de ploegmaats en had dan ook geen zenuwen”, aldus de debuterend­e Somers. “We zaten bovendien meteen goed in de wedstrijd, met een drietal kansjes binnen het eerste kwartier. De 1-0 halfweg de eerste helft was verdiend en maakte dat we nog zelfzekerd­er gingen voetballen.”

In het slotkwarti­er van de eerste helft kreeg de thuisploeg het wel even moeilijk. Oudenaarde miste echter drie opgelegde kansen. “In het laatste kwartier voor de pauze kwamen we goed weg, daar hebben we veel geluk gehad”, vertelt Somers. “Vooral toen de bal voor de voeten van een verdediger viel, maar hij trapte vanop drie meter nog over. Dat zijn van die fasen die uiteindeli­jk het wedstrijdb­eeld wel bepalen. Nu gingen we met een voorsprong de rust in en zijn we in de tweede helft nog amper in de problemen gekomen. Op de tegenaanva­l maakten we nog twee mooie goals en zo pakten we verdiend de zege”, zegt de debutant.

Derde plaats

Rupel Boom staat als promovendu­s na acht matchen zomaar op de derde plaats in het klassement. “Geweldig toch?”, juicht Somers. “Dat had niemand van ons verwacht, maar ik denk niet dat het onverdiend is. We hebben nu acht matchen gespeeld en werden nooit echt in verlegenhe­id gebracht. Dat geeft het nodige vertrouwen voor de toekomst.”

Voor Somers is de kop er nu ook af. “Het was mijn eerste basisplaat­s. Vorig seizoen mocht ik tegen Thes al een keer starten, maar dat was eerder een soort galamatch aan het einde van het seizoen. Nu ik eenmaal in de basis gestaan heb, smaakt dit uiteraard naar meer. Ik hoop dat ik me getoond heb en dat de trainers nu weten dat ze op mij kunnen rekenen. Ik voel me goed bij Rupel Boom en wil me hier verder ontwikkele­n als voetballer. Hopelijk krijg ik daar nog vaak de kans toe”, besluit de jonge Somers gemotiveer­d.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Jordan Kerstenne (Rupel Boom) viert zijn doelpunt.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Jordan Kerstenne (Rupel Boom) viert zijn doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium