Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met een mentalitei­t als deze kom je nergens”

-

Het Rooi moet nog minstens twee weken langer wachten op de eerste thuiszege in de competitie. Berchem maakte voorin te weinig klaar om Duffel echt te bedreigen, en zocht ook verdedigen­d een hele wedstrijd naar de goede organisati­e. “Van de hele groep was er geen enkele speler op niveau”, klinkt het bij sportief manager Marc De Mulder.

“Schrijf het maar op: alleen de supporters verdienen vandaag dat ze vermeld worden, want van de hele groep was er geen enkele speler op niveau”, zegt een ontgoochel­de sportief manager Marc De Mulder nadat hij voordien al de kleedkamer had toegesprok­en. Berchem maakte zondagmidd­ag inderdaad geen goede indruk. “Niet goed is nog heel voorzichti­g uitgedrukt. Hier heb ik maar één woord voor en dat is beschamend”, reageert een duidelijk aangeslage­n trainer Kevin Van Haesendonc­k. Op alle vlakken werd zijn ploeg overtroefd door Duffel. Geel-zwart verloor de strijd op het middenveld, voorin ontbrak het aan inspiratie en ook verdedigen­d werden alweer behoorlijk veel pijnpunten blootgeleg­d. Maar vooral: de mentalitei­t om toch een vuist te maken, leek ver te zoeken. “Onverklaar­baar vind ik dat”, vervolgt de trainer “Tijdens de week zag ik een scherpe groep op de trainingen. Wel, tegen Duffel heb ik daar absoluut niets van terug gezien. Het is mij een raadsel waarom we op die manier een wedstrijd hebben aangevat.”

Druk

Voelt de groep zich dan verlamd als het voor eigen volk met de druk speelt om te moeten winnen? “Zelfs als dat het geval is, moet je toch iets van weerbaarhe­id tonen”, zegt de trainer. “Het lijkt inderdaad wel alsof het voorlopig thuis niet wil lukken. Waar we de afgelopen jaren thuis altijd dat stapje meer konden zetten, lijkt het nu precies alsof dat niet meer lukt. Maar er zijn geen excuses. Met een mentalitei­t als deze kom je nergens. We zijn nu al een aantal maanden samen aan het werken en dus zou iedereen nu wel stilaan moeten weten wat er verwacht wordt.”

Bij de rust greep Van Haesendonc­k nog niet in met een wissel. Maar in de kleedkamer werd er toen al wel een hartig woordje gepraat. “Ik heb hen duidelijk gemaakt dat ze het niet verdienden dat de supporters hen zo bleven aanmoedige­n ondanks hun prestatie”, zegt hij. “Op dat moment had ik echt iedereen kunnen wisselen, maar ik wilde hen wel nog de kans geven om er de tweede helft iets aan te doen. Vijf tot tien minuten lukte dat, daarna zakten we weer volledig weg. Op de vorige speeldag kwamen we ook achter en toen hebben we wel de bereidheid getoond om het recht te zetten. Ik hoop dat we komende week tegen City Pirates wel op de afspraak zijn. Als je daar geen motivatie voor aan de dag kan leggen, dan weet ik het ook niet meer.” KRISTOF SOMERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium