Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vertrouwen putten uit deze prestatie”

Doelman Wouter Goris ziet sterke prestatie geen punten opleveren

- STIJN DRUANT

Ondanks dat Ternesse zijn beste eerste helft van het seizoen op de mat wist te leggen, leverde het uiteindeli­jk niets op. Toen de 1-1 in de maak leek, troffen de bezoekers nog een keer raak. “Dit is zuur”, zegt uitblinker Wouter Goris.

Ternesse ontving leider Tienen met 10 op 21 in de achterzak. Niet slecht, ook niet denderend. Wel om optimistis­ch van te worden: de Wommelgemn­aren moesten niets tegen de bezoekers uit de suikerstad. En die afwezighei­d van druk liet zich gelden voor de rust, toen Tienen enorm moest bikkelen maar geen echte bres kon slaan in de defensie van Ternesse. Na de rust kwam Tienen dan toch op voorsprong, terwijl Wouter Goris enkele keren fantastisc­h stond te keepen. In het slot ging het alsnog mis. “Zuur, dat zeker”, vertelt doelman Goris. “Vooral omdat je in het ultieme slot nog op 1-1 stond. Tienen is wel de beste ploeg in de reeks, dus we kunnen onszelf weinig verwijten. We hebben snel hoge druk gezet en we zijn uitgegaan van de eigen krachten. Na de rust hebben zij onze kleine foutjes afgestraft. Tegen een ploeg als Tienen weet je dat veel werk kan krijgen. Die bal die de 0-2 leek te zijn? Ik denk dat ik net op de lijn redde, het was alleszins nipt. Maar we moeten vertrouwen putten uit datgene wat we hebben gebracht. Er komen nu belangrijk­e weken aan, al mag je niet vergeten dat we al heel wat kleppers tegen kregen. Aanvallend en qua efficiënti­e is er toch nog werk. We hebben er de spelers voor om voetballen­d wat meer te brengen, maar het zal er meer moeten uitkomen. Dodelijk efficiënt is het nog niet, zeker in de zone van de waarheid.”

?? KOEN FASSEUR ?? Ternesse-speler Achnak (rechts) probeert zich los te rukken van Grancea.FOTO
KOEN FASSEUR Ternesse-speler Achnak (rechts) probeert zich los te rukken van Grancea.FOTO