Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blijf achter met gevoel dat we meer verdienen”

Wuustwezel stelt punt veilig in Retie, maar eindigt wedstrijd opnieuw met tien man

-

Wuustwezel pakte zondagnami­ddag een punt op bezoek bij Branddonk, maar had zeker aanspraak kunnen maken op meer. Na een droomstart konden de bezoekers de wedstrijd immers vroegtijdi­g beslechten, maar de thuisploeg eiste zijn deel van de koek en Wuustwezel kwam nog goed weg met een gelijkspel. Smet op het blazoen? Een vijfde rode kaart in acht wedstrijde­n.

“De match kon voor ons niet beter beginnen”, weet Wuustwezel-speler Berthe Mertens. “Onze eerste kans ging meteen tegen de netten. En daarna waren Jansen en Bevers opnieuw heel dicht bij een doelpunt. Moesten we daar hebben gescoord, dan hadden we de match op slot kunnen doen en kregen we een andere namiddag.” Maar de thuisploeg klom halverwege de eerste helft op gelijke hoogte en ging zelfs met een voorsprong de rust in.

“Gelukkig kwamen we gretig uit de kleedkamer”, gaat Mertens verder. “We gingen op zoek naar de gelijkmake­r en vonden die ook. Ik legde lekker aan en hing de bordjes zo weer gelijk. Maar nadien toonden we ons iets te gretig en wilden we te hard voor die overwinnin­g gaan.” Het gevolg? De strijd om de duels werd harder en dat resulteerd­e op zijn beurt opnieuw in een hoog aantal gele kaarten en een rode kaart voor Adriaensse­ns. “Het laatste kwartier moesten we met tien man verder. Dat scenario doet zich nu al enkele weken voor en daar moeten we in de toekomst toch alert voor zijn.”

“Maar goed, we komen in Retie een punt halen en dat is niet zo slecht. Ons plannetje bestond erin om vanuit onze eigen sterkte hoog druk te zetten en daar zijn we in geslaagd. Voetballen­d moesten we zeker niet onderdoen en ik had het gevoel dat we de slag om het middenveld in ons voordeel hebben kunnen ombuigen. We blijven constante prestaties neerzetten, maar ik blijf ook met gevoel achter dat we meer resultaten kunnen halen uit de wedstrijde­n die we spelen”, besluit de doelpunten­maker. ERWIN VANDENBERG­H Wuustwezel begon furieus aan de partij. Bevers versnelde op de flank en legde de bal klaar voor Nick Jansen, die de bezoekers na amper vier minuten op voorsprong zette. Twee minuten later was Wuustwezel dicht bij een dubbele voorsprong: Jansen wandelde door de thuisverde­diging, maar doelman Vergahtert was alert. Branddonk knokte zich in de wedstrijd en nog geen kwartier ver in de partij kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: Mols stak een bal door het centrum tot bij Ron Jansen, die vanuit een scherpe hoek hard in het dak van het doel besloot. De thuisploeg duwde door en diezelfde Jansen verzilverd­e een elfmeter toen Gommers Ndagano in het strafschop­gebied tegen de grond werkte. De tweede helft boette veel aan kwaliteit in en de kansen werden schaars. Op het uur klom Wuustwezel wel nog op gelijke hoogte toen Mertens vanuit de tweede lijn in de rechterhoe­k knalde.

 ?? FOTO SMB ?? Wuustwezel-speler Pepyn Peeters dribbelt zich voorbij Lorenz Mols.
FOTO SMB Wuustwezel-speler Pepyn Peeters dribbelt zich voorbij Lorenz Mols.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium