Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat er geen respect was”

Dimitrios Morales (Zwijndrech­t) heeft dubbel gevoel bij overwinnin­g

- MARC DE CLEENE

In een boeiende derby versloeg Zwijndrech­t buur Burcht met 0-2. Het klom naar een mooie tweede plaats.

Dimitrios Morales (34), de draaischij­f van Zwijndrech­t, speelde de voorbije vier seizoenen bij de buren. “Burcht deed het best aardig”, zegt hij. “Ik moet toegeven dat ze de kans hadden om op voorsprong te komen. Ook hun gemiste strafschop had een kantelmome­nt kunnen zijn. Maar wij misten ook voor open doel. Tegenover een aanvallend Burcht konden wij een goed blok plaatsen en op het einde heeft ons dat de verdiende overwinnin­g opgeleverd. Al kan ik zeker begrijpen dat het verhaal bij de tegenstand­er anders zal klinken.”

Morales was, ondanks de overwinnin­g, ontgoochel­d over de houding van zijn ex-ploegmaats en de technische staf van Burcht. “Gedurende de hele wedstrijd werden de spelers van Burcht aangemoedi­gd om mij zwaar aan te pakken op het veld. Als technische speler die veel aan de bal is, kreeg ik meerdere aanslagen te verwerken. Op het einde moest ik dan ook geblesseer­d het veld verlaten. Vier seizoenen heb ik alles gegeven voor Burcht. Het is jammer dat er weinig of geen wederzijds respect was.”

In het verliezend­e kamp was trainer Sven Pirot erg ontgoochel­d. “We hebben bijna de hele wedstrijd gedomineer­d, kansen gekregen en een penalty op een cruciaal moment gemist. Op een hoekschop gingen we dan in de fout en zo verloren we de wedstrijd onverdiend. De teleurstel­ling was groot in de kleedkamer. Ik kan mijn spelers alleen een pluim geven voor het geleverde spel en voor hun inzet.”

“We zullen de kopjes tijdens de trainingen van deze week vrij moeten maken. Volgend weekend staat een belangrijk­e wedstrijd tegen Brasschaat op het programma. Om stevig in de middenmoot te blijven, moeten we daar een goed resultaat neerzetten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Ruben Stuer (Zwijndrech­t, links) is te snel voor Nick Van Kort (Burcht)
FOTO GOYVAERTS Ruben Stuer (Zwijndrech­t, links) is te snel voor Nick Van Kort (Burcht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium