Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We maakten het onszelf gemakkelij­k”

Aanvoerder Bart Adriaensse­ns en Wilrijk JAS buiten bezoekende fouten uit

-

SK Wilrijk JAS nam vlot de maat van Wijnegem (4-1). De hele wedstrijd had de thuisploeg het heft in handen. Uitgespeel­de kansen kreeg het moeilijk, maar de bezoekende defensie stak met vier geschenken een handje toe.

“Wijnegem heeft veel kwaliteit maar omdat we steeds goed pressing hebben gezet, is dat niet zichtbaar geworden”, begint Bart Adriaensse­ns. “Het klopt dat onze tegenstrev­er in de fout ging bij de doelpunten, maar dat hebben we zelf afgedwonge­n. Bij ons eerste doelpunt kreeg ik de bal gelukkig voor mijn voeten, maar ik gaf de doelman geen schijn van een kans.”

Bij de bezoekers speelden zowel doelman Bonné als verdediger Manu een ongelukkig­e wedstrijd. “Bij het eerste doelpunt maakte de bal een rare stuit waardoor ik de controle volledig miste”, is Jesse Manu eerlijk. “Bij het tweede doelpunt won ik nog wel het duel, maar was niemand attent”, aldus de verdediger, die tijdens de rust werd gewisseld.

De wedstrijd viel voor rust helemaal in de plooi toen doelman Bonné half naast de bal trapte en Wesley Aerts enig mooi scoorde. “Ik nam de bal direct op de slof. Toen ik hem in doel zag belanden, gaf me dat een fantastisc­h gevoel. We hebben het onszelf makkelijk gemaakt met goed voetbal en hoge druk en we straften de fouten van de tegenstrev­er af.”

De tweede helft was een maat voor niets. “We hadden ons voorgenome­n om de match onder controle te houden en dat is ons gelukt. Toen doelman Bonné mij onnodig neerhaalde, kon Van Look de 4-0 binnentrap­pen. Alleen de laatste tien minuten speelden we nonchalant en kon Wijnegem nog scoren. Maar we hebben bewezen dat we klaar zijn voor de topper tegen Hallaar.”

Axel Snoeck, aanvoerder van Wijnegem, was duidelijk: “De beste ploeg won, maar we hebben de doelpunten weggegeven. Wilrijk was veel gretiger. Met dertien punten achterstan­d moeten de neuzen opnieuw in dezelfde richting. Vanaf dinsdag gaan we er keihard tegenaan.” LIEVEN VERHEYEN De bezoekers konden de thuisploeg de hele wedstrijd nauwelijks verontrust­en. Wilrijk had quasi altijd de bal. Na een slechte controle van Manu opende Adriaensse­ns de score. Diezelfde Manu legde rond het halfuur de bal klaar voor Van Honsté en de wedstrijd was beslist. Aerts scoorde vlak nadien met een mooie volley. Na de pauze hetzelfde beeld. Doelman Bonné maakte een onnodige fout in het strafschop­gebied, waarna Van Look de strafschop omzette. In de slotfase kon Smolders milderen na een voorzet van Van Regenmorte­l.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bart Adriaensse­ns en co vieren de overwinnin­g tegen Wijnegem.
FOTO TOM GOYVAERTS Bart Adriaensse­ns en co vieren de overwinnin­g tegen Wijnegem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium