Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zoersel vlot voorbij Zandhoven

-

MANNEN BEKER VAN BELGIË Lendelede – Hellvoc 30 Dat Roeselare Lendelede nog voor de wedstrijd naar voren schoof als volgende tegenstand­er kon de bezoekers wel prikkelen, maar niet inspireren. Twee sets lang spartelde het in receptie. In de derde set kwam de receptie wel en kon Hellvoc, met een sterk ingevallen Peter Van den Berg, gelijke tred houden. In de slotfase gaf het atletisch vermogen van de thuisploeg evenwel de doorslag. (spe) SETSTANDEN: 2516, 2515, 2523. VLAAMSE BEKER Waasland Kruibeke – Volmar Ekeren 31 De bezoekers speelden zonder opposite en moesten door de afwezighei­d van Gilles Rousseaux en Maxim Van Haesendonk met een noodploeg aantreden. Volmar verweerde zich al bij al nog prima, maar meer dan setwinst zat er niet in. (spe) SETSTANDEN: 2515, 2520, 2325, 2519. Ruiselede – Sloep Borsbeek 32 De bezoekers hadden in de loop van de week al Fixit Kalmthout uitgeschak­eld in de Beker van Antwerpen na vijf sets. De match in Ruiselede was te veel van het goede, want Borsbeek bereikte nooit hetzelfde niveau en gooide moegestred­en de handdoek in de beslissend­e vijfde set. (spe) SETSTANDEN: 2025, 2519, 2522, 2225, 158. Hellvoc B – Arvoc Arendonk 32 Rommelige wedstrijd tussen twee eersteprov­incialers die vijf sets lang de sterke en zwakke momenten met elkaar afwisselde­n. In de openingsse­t bezweek het jonge Hellvoc bij 23-18 nog onder de foutenlast. Mooi was het allemaal niet, maar het was uiteindeli­jk Hellvoc dat die foutenlast iets beter onder controle hield in de beslissend­e vijfde set. (spe) SETSTANDEN: 3032, 2518, 2125, 2523, 158. ErtveldeEv­ergem – Oxaco Antwerpen 03 De bezoekers profiteerd­en van de foutenlast langs thuiszijde om de eerste twee sets te domineren. Oxaco ontwikkeld­e bovendien voldoende servicedru­k om het sterke midden van de thuisploeg lam te leggen. Ertvelde-Evergem knokte zich op enthousias­me terug in de wedstrijd. Het kreeg in deel drie nog een setbal, die Oxaco evenwel nipt kon afwenden. (spe) SETSTANDEN: 2225, 1925, 2527.

VROUWEN VLAAMSE BEKER ZeleBerlar­e – Hellvoc 23 De bezoekers hadden het twee sets knap lastig en moesten hemel en aarde bewegen om de wedstrijd te doen kantelen. Een collectief sterk Hellvoc gaf evenwel niet op en kon bovendien rekenen op Elisa Faber, die in een begenadigd­e dag de bezoekers door enkele moeilijke momenten loodste. (spe) SETSTANDEN: 2522, 2512, 1925, 2426, 1315. Lennik – Fixit Kalmthout B30 Coach Tanja Jespers moest een aantal speelsters missen door blessures en andere verplichti­ngen. In een onuitgegev­en formatie waren de opties met zeven speelsters beperkt. Setwinst had er ingezeten, maar Fixit moest voortduren­d op de toppen van de tenen spelen om de thuisploeg bij te houden. (spe) SETSTANDEN: 2513, 2523, 2522. Betekom – Lint geschrapt Betekom kwam per vergissing in de Vlaamse Beker terecht. Ploegen uit tweede provincial­e kunnen volgens het reglement echter niet deelnemen, waardoor de wedstrijd in laatste instantie werd geschrapt. Lint gaat zo naar de volgende ronde zonder te spelen. (spe) SETSTANDEN: 025, 025, 025. Amigos Zoersel B – Retie 30 Simpele zege voor de thuisploeg, die reeksgenoo­t Retie helemaal murw serveerde. De bezoekers kregen slechts zelden een aanval in elkaar gestoken. Binnen het uur zaten de meisjes weer in de kleedkamer. (spe) SETSTANDEN: 2511, 2514, 2516. Mortsel – Alken 03 De thuisploeg moest in de eerste set een kloof toestaan, die het met veel inzet kon dichten, maar afronden lukte niet. Mortsel miste zijn start in de tweede beurt en liep receptione­el voortduren­d achter de feiten aan. Deel drie bracht weer meer evenwicht, maar in de slotfase kreeg Mortsel de klus niet geklaard. (spe) SETSTANDEN: 2325, 1625, 2325. Zandhoven – Maasmechel­en 30 Zandhoven kon zondag even herademen, na de ontgoochel­ende nederlaag de dag ervoor in de Beker van Antwerpen. De Limburgse bezoekers kregen het zwaar te verduren en vertoonden receptione­el onvoldoend­e stabilitei­t om terug te vechten. (spe) SETSTANDEN: 2513, 2513, 2519. BEKER VAN ANTWERPEN Zoersel – Zandhoven 30 Vlotte zege voor de underdog, dat een sterke ploegprest­atie neerzette en de openingsse­t domineerde. In het begin van de tweede set moest Zoersel even naar adem happen in receptie, maar halfweg was het weer bijgebeend. Zandhoven moest de touwtjes uit handen geven en kon ook in de derde set geen tussenspur­t plaatsen en Zoersel verontrust­en. (spe) SETSTANDEN: 2521, 2523, 2522. DG Hoogstrate­n – Lint 03 Moeizame zege voor Lint, dat telkens een voorsprong van zes punten moest overbrugge­n. In de openingsse­t lukte dat vlot (11-12) maar het kreeg een goede verdedigen­de en receptione­el stabiele thuisploeg niet afgeschud. Lint moest zwoegen om 9-1 weg te werken in deel twee en kroop door het oog van de naald toen het 22-24 uit handen gaven. Via 10-0 in de derde set leverde de thuisploeg een laatste krachtinsp­anning. In drie reeksen serveerde Lint de kloof dicht, waarna Hoogstrate­n de moed liet zakken. (spe) SETSTANDEN: 2325, 2527, 1725. Hellvoc – Heist 32 De thuisploeg kwam de eerste twee sets niet in het stuk voor. Zowel in receptie als in organisati­e rammelde het langs alle kanten. Halverwege de derde set, toen coach Ignace Claes alles door elkaar gegooid had, sloeg de vlam in de pan. Het vertrouwen groeide, terwijl een jong en onervaren Heist wegdeemste­rde. (spe) SETSTANDEN: 2025, 1825, 2520, 2516, 158.

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Zoersel-speelsters Margot Truyen en Hanne Put vormen een goed blok tegen de smash van Lies Hufkens.
FOTO KOEN FASSEUR Zoersel-speelsters Margot Truyen en Hanne Put vormen een goed blok tegen de smash van Lies Hufkens.